Suursuosikki Pogačar romahti Ranskan ympäriajossa – tanskalainen Vingegaard otti etappivoiton ja keltaisen paidan

Kaksinkertainen Tour-voittaja Tadej Pogačar menetti ensimmäistä kertaa urallaan johtajan keltaisen paidan.

Jonas Vingegaardin tuuletuksessa 11. etapin maalissa oli nähtävissä sekä suurta iloa että tuskaa.

13.7. 18:52

STT

Jumbo-Visman tanskalaispyöräilijä Jonas Vingegaard ajoi suvereeniin voittoon Ranskan ympäriajon raa'alla vuorietapilla.

Hänen tallinsa teki rajusti töitä ja sai pudotettua kapteenien apulaisia 11. etapin ensimmäisessä korkeimman kategorian nousussa Col du Galibier'llä.

Noin 20 pyöräilijän irtiottoon oli lähetetty joukkueen monipuolinen super­apuajaja Wout van Aert, joka jättäytyi auttamaan suurten vuorten välisessä alamäessä.

Etappi päättyi noin 11 kilometriä pitkään korkeimman kategorian nousuun, jossa Vingegaard jätti muut suosikit taakseen. Osuuden kakkospaikan nappasi Arkea-Samsicin Nairo Quintana, joka jäi lähes minuutin.

Tanskalainen lähti noin 152-kilometriselle 11. etapille yhteiskilpailun kolmantena, ja eroa johtavaan slovenialaiseen Tadej Pogačariin oli 39 sekuntia.

Pogačar hävisi keskiviikkona Vingegaardille peräti kaksi minuuttia ja 51 sekuntia. Hän on kaksinkertainen hallitseva Tourin voittaja eikä ollut koskaan aiemmin menettänyt keltaista paitaa, kun oli sen saanut.

Torstaina nousu Alpe d’Huez’lle

Tiistaina slovenialaisen Pogačarin tallitoveri George Bennett antoi positiivisen koronanäytteen, mikä antoi odottaa, että siipirikkoista johtajaa yritettäisiin horjuttaa lujalla joukkuetaktiikalla.

Torstaina reitti ei ainakaan helpotu, sillä 12. etapilla edessä on kolme korkeimman luokituksen nousua. Noin 165 kilometriä pitkä osuus kulkee Brianconista legendaariselle Alpe d'Huez'lle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut