Ruoveden Pirkkojen kasvatti Ronja Salmela ratkaisi tyttöjen arvo-ottelun Idän hyväksi täydellisellä onnistumisellaan: ”Lähdin lyömään vapaata lyöntiä kolmosjatkeelle”

Itä voitti tyttöjen Itä–Lännen ja Länsi poikien vastaavan ottelun. Molemmat pelit menivät Kaupissa pitkän kaavan mukaan.

Idän joukkue palkittiin ottelun jälkeen voiton kunniaksi.

10.7. 14:26

Aamulehti

Tampereen Kaupissa pelatut Itä–Lännen junioriotteluiden voitot menivät tänä vuonna tytöissä Idälle ja pojissa Lännelle.

Sunnuntaina pelatussa tyttöjen arvo-ottelussa Itä voitti vasta kotiutuslyöntikisan jälkeen 2–1 (3–0, 7–8, 1–1, 2–1).

Lauantaina poikien Itä–Lännessä pelattiin myös pitkällä kaavalla. Länsi voitti supervuoroparin jälkeen 2–1 (0–5, 6–4, 1–0).

Tyttöjen ottelussa Idän Ronja Salmela löi yhden kunnarin ja neljä tavallista ja Lännen Emilia Mattila löi neljä juoksua.

Ruoveden Pirkkojen 18-vuotias kasvatti Salmela pelaa seuratasolla Jyväskylän Kirittärissä. Hänet valittiin pelin parhaaksi ja ansiosta. Kulunut kausi on mennyt naisten Ykköspesiksessä ja tyttöjen Superpesiksessä.

”Tänään tuli yksi hyvä lyönti oikein hyvään paikkaan”, Salmela kuvaili toisen jakson neljännen vuoroparin tärkeää kunnariaan.

Idän Aino Kesti lyömässä kotiutuslyöntikisaan venyneessä tyttöjen Itä–Lännessä, jonka Itä lopulta voitti 2–1.

Se osui ajolähtöön ja toi Idälle johtotilanteen 6–5. Lopulta jaksovoitto 8–7 vei pelin supervuoroon ja takasi Idälle voiton kotiutuslyöntikisassa, jossa Salmela löi myös yhden.

”Lähdin lyömään vapaata lyöntiä kolmosjatkeelle ja se osui hyvin. Sitten pomppasi kopparin yli”, Salmela kuvaili täydelliseen paikkaan osunutta kunnariaan.

Kunnareita on tullut tällä kaudella sarjapeleissä niin paljon, että Salmela ei enää edes muistanut niiden määrää. Itä–Länsi-tapahtuma oli Pirkkojen kasvatille ensimmäinen. Odotukset täyttyivät.

”Odotin, että pidetään kivaa ja näytetään parastamme. Siinä myös mielestäni onnistuttiin.”

Lännen ykköstähdeksi noussut Porin Pesäkarhujen Emilia Mattila oli melko tyytyväinen omaan tekemiseensä.

Emilia Mattila nousi Lännen joukkueen ykköstykiksi mailan varressa.

Mattila palkittiin pelin jälkeen vahvoista otteistaan.

”Ihan hyvin meni, mutta hieman oli silti heikkoja osumia.”

Mattila on pelannut kuluneen kauden Pesäkarhujen Akatemia-joukkueessa junioreissa sekä Pesäkarhujen Ykköspesis-joukkueessa. Itä–Länsi-kokemus oli kaikin puolin upea, Mattila kehui.

”Oli sellainen kokemus, mitä odotin. Oli hienoa tulla valituksi. Halusin nauttia ja muistan varmasti tästä tapahtumasta kaiken.”

Poikien ottelussa jaksot olivat hyvin erilaiset: avausjaksoa hallitsi Itä ja toista Länsi. Itä oli lähellä ratkaista pelin suoraan kahdessa jaksossa, kun se nousi toisella jaksolla 1–5-tappiosta 4–5-tilanteeseen, mutta kiri ei aivan riittänyt.

Supervuoroparissa ratkaisevan lyönnin löi Lännen Eetu Lehti ja kotiin kiiruhti Lauri Vihriälä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut