Suomen paras kärki löytyy kiistatta Tampereelta – ”Jos se ei syksyllä toimi, niin tämä hetki ei paljoa auta”

Länsi nappasi voiton Idästä naisten arvo-ottelussa. Manse PP:n pelaajista koostuva tehonippu oli ratkaisevassa roolissa Lännen juhlissa.

Lännen Henna Peltokankaan huippueteneminen toisen jakson viimeisessä lyöntivuorossa toi Lännelle jakson tasoittavan ja pelin voiton 1–0 ratkaisseen juoksun.

10.7. 18:47

Aamulehti

Suomen paras pesäpallon kärki tulee Tampereelta. Naisten Itä–Lännen alkaessa sunnuntaina Lännen joukkueen eturivi oli tamperelaisittain komeaa luettavaa: numeroilla 1–5 pelasi Mansea seuratasolla edustavat pelaajat.

Niinpä arvo-ottelussa ykköskärki pääsi vyöryttämään tuttujen kasvojen kanssa tilanteita. Ulkopelissä lukkari oli vaihtunut, kun Senni Sallisen paikalla oli Vaasan Mailattarien Venla Tanhua.

Jos maailman parhaiden pelaajien ollessa samaan aikaan kentällä koko ykköskärki on pelin alussa yhdestä joukkueesta, on vaikea väittää, että seuratasolla löytyisi muilta parempaa top-viitosta.

Mansen pelaajat johdattivat Lännen ottelussa 1–0 (3–1, 1–1) -voittoon Siri Eskolan lyödessä ratkaisun.

Ottelusta odotettiin Lännen juhlaa, sillä voimasuhteet olivat selvästi Lännen puolella. Siltä se alussa vaikuttikin, kun Manse-kärki teki heti kaksi juoksua ja Länsi otti johdon 3–0 ensimmäisessä lyöntivuorossa.

Ottelun parhaana palkittu Lännen ja Mansen Anna Ala-Kauhaluoma aloitti räväkästi kahdella lyödyllä.

Lännen Manse-kärki pelin alussa: numerolla 1 Henna Peltokangas.

2 Saaga-Angelia Raudasoja.

3 Kirsi Ala-Lipasti.

4 Anna Ala-Kauhaluoma

5 Siri Eskola.

Tutut pelaajat kotiin

Toiselle jaksolle Lännen pelinjohtaja, Mansestakin tuttu Jarkko Pokela sekoitti lyöntijärjestyksen täysin ja hajotti ykköskärkensä. Se näkyi myös pelissä, toinen jakso eteni ilman juoksuja kolme ensimmäistä vuoroparia.

”Näistä vaihdoista oli ilmoitettu jo keskiviikkona. Kyllä se helpotti avausjaksolla peliä, tuntui että peli pyöri paremmin”, Pokela taustoitti ja kertoi, että mistään yllätysvedosta ei ollut kyse.

Lännen koko pelin neljästä juoksusta kolme oli manselaisten tehtailemia. Sarjakärjen ykköstykki Eskola ratkaisi toisen jakson viimeisessä lyöntivuorossa: Länsi tarvitsi tasatilanteeseen juoksun ja sen sai.

Ala-Kauhaluoma koki, että tuttu ryhmittymä auttoi tekemistä.

”Oli rennompi fiilis ja oli mukava kotiuttaa omia.”

Miksi Suomen paras ykköskärki on löytyy Tampereelta?

”Meillä on nopeita jalkoja ja ollaan treenattu laadukkaasti”, voiton ratkaisseen juoksun tuonut Mansen Henna Peltokangas luonnehti.

Ala-Kauhaluoma kuitenkin muistuttaa, että pelin pitää toimia myös syksyllä.

”Meillä kärjen peli toimii parhaiten juuri tällä hetkellä. Mutta jos se ei syksyllä toimi, niin tämä hetki ei paljoa auta. Siellä se tähtäin kuitenkin on.”

Mitä tapahtui?

Länsi niukasti parempi

Lännen kärki: Avausjaksolla pelasivat numerolla 1 Henna Peltokangas, 2 Saaga-Angelia Raudasoja, 3 Kirsi Ala-Lipasti, 4 Anna Ala-Kauhaluoma ja 5 Siri Eskola.

1. jakso: Länsi meni heti 3–0-johtoon, minkä jälkeen olikin tasaista 3. vuoroparin loppuun, kun Itä sai juoksutilinsä auki. Kiri ei kuitenkaan riittänyt.

2. jakso: Molemmat sekoittivat lyöntijärjestyksiään ja samalla sisäpeli sakkasi. Ilman juoksuja mentiin peräti kuusi lyöntivuoroa. Samalla molemmat pelasivat vahvaa ulkopeliä.

Kommentti: ”Pitää olla todella hyvä lyönti, että pääsee kentälle näin vahvoja etukenttiä vastaan. Huomasi siitä, että juoksuilla ei mässäilty”, Idän palkittu Eeva Mäki-Maukola tuumi kummankin vahvasta ulkopelistä.

Yleisö: 1 810.

Lännen voittajajoukkue.

Idän joukkue.

Lännen kapteeni Susanna Puistolle ojennettiin voittopokaali.

Lännen pelinjohtaja Jarkko Pokela kertoi, että pyrki löytämään kokoonpanosta tuttuja ryhmittymiä, jotka tuntevat toisensa, kuten Mansen pelaajat.

Naisten Itä–Lännessä ei aivan rikottu 2 000 katsojan rajaa.

Yleisömäärä oli 1 810.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut