Itä-Lännen avauspäivästä jäi kirpeä maku kahdesta syystä – Monella lajilla olisi opittavaa pesäpallon tähdistö­konseptista

Yleisön palvelut jättivät parannettavaa miesten Itä–Länsi-tapahtumassa, mutta kentällä nähtiin viihdettä kerrakseen, Antti Raunio kirjoittaa.

9.7. 20:38

Aamulehti

Kun Kaupin stadionin portit avattiin tunti ennen miesten Itä–Länsi-ottelun alkua, ihmismassa ulottui reilun sadan metrien päähän.

Pesäpallon arvo-ottelutapahtumaa oli odotettu, kuten varmasti myös upouuden Kaupin stadionin näkemistä.

Kahdelle päivälle paikalle odotetaan noin 10 000 ihmistä, kertoi tapahtumavastaava Aleksi Järviaho Aamulehden suorassa lähetyksessä. Lauantain miesten pelissä yleisömäärä oli 3 285. Kaupin katsomon jatkeeksi tuodut lisäkatsomot olivat siis paikallaan.

Maku lauantaista oli kirpeä. Pääasiassa syynä oli makkaran kanssa tarjoiltu tulinen sinappi. Mutta myös siksi, että osalta katsojista saattoi jäädä sinapit välistä.

Makkarajonot olivat vielä parisenkymmentä metriä, kun miesten ottelun toinen jakso alkoi. Toki isoissa yleisötapahtumissa jonoilta ei voi välttyä, mutta kun osa yleisöstä vielä jonottaa pelin jatkuessa, ei täysin olla onnistuttu. Oma osansa on varmasti vielä keskeneräisellä stadionilla.

Lännen ja Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki osasi tuttuun tapaansa ottaa yleisön mukaan tuuletuksillaan ja tempuillaan.

Juha Puhtimäki veti ensin polvituuletusta ja sen jälkeen kärrynpyörää onnistumisten jälkeen.

Kentällä nähtiin näyttäviä suorituksia ja pelin oheen oli kehitetty myös muuta katsojaviihdykettä, joita harvemmin peruspelissä näkee. Ote oli panoksettomassa näytösottelussa rento eivätkä hampaat olleet turhaan irvistyksessä.

Monelle urheilukatsojalle juuri panos ja voiton tai tappion tuoma tunteiden ääripää on urheiluseuraamisen suurin hienous. Toisaalta lauantain ottelu saattoi olla monelle kauden ainoa pesäpallo-ottelu ja paikalle tultiin katsomaan nimen omaan maailman parhaita.

Tähdistöottelu sopikin juuri satunnaiskatsojalle, kun taktisia hienouksia oli riisuttu.

Lännen Manse-pelaaja Juuso Myllyniemi osoitti akrobaattisia kiinniottoja.

Pesäpalloa juuri seuraamattomatkin tuntevat Itä–Länsi-tapahtuman konseptin. Mutta kuinka se sopisi muihin lajeihin?

Suomalaisen jääkiekon kannattaisi ottaa ehdottomasti käyttöön oma tähdistöottelutapahtuma, jossa naiset ja miehet pelaavat viikonloppuna. Maantieteellisen jaon tuoma spekulaatio olisi varmasti kiinnostava lisä laajalle kannattajakunnalle. Mallia on helppo hakea, sillä NHL:ssä tähdistöottelu on jokavuotinen suurtapahtuma ja suunnattu juurikin kannattajille.

Koripallon, salibandyn ja lentopallon tapaisiin nopeatempoisiin ja melko pienellä sisäkentällä käytäviin lajeihin vastaava tähdistöottelu voisi soveltua paremmin kuin esimerkiksi jalkapalloon.

Lisävivahdetta voisi etsiä Pohjois-Amerikasta tutuista taito-ja tekniikkakisoista. Varmasti kiinnostaisi, kuka on Superpesiksen monipuolisin lyöjä, koripallon kolmoskunigas ja lentopallon tarkin syöttäjä. Urheilusta on tullut täyttä viihdebisnestä ja tähdistötapahtumat ovat juuri sen ytimessä.

Kirjoittaja on Aamulehden urheilutoimittaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut