Tampereella pelataan viikonloppuna ensimmäistä kertaa pesäpallon Itä–Länsi – tästä perinteikkäässä tapahtumassa on kyse

Jo vuodesta 1932 asti järjestetty tapahtuma rantautuu lauantaina ja sunnuntaina ensimmäistä kertaa Tampereelle ja Kaupin upouudelle stadionille.

Kaupin stadion avattiin tiistaina Manse PP:n ja Kouvolan Pallonlyöjien välisellä miesten Superpesiksen ottelulla.

8.7. 17:07

Aamulehti

Pesäpallon vuotuinen Itä–Länsi-suurtapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan Tampereella. Ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina uudella Kaupin stadionilla, joka avattiin vasta aiemmin tällä viikolla.

Tapahtuman ytimen muodostavat tähdistöottelut. Pesäpallon pääsarjojen joukkueet on jaettu maantieteellisesti Lännen ja Idän ryhmiin, joista valitsijoiksi nimetyt henkilöt ovat nimenneet joukkueet kuluvan kauden parhaista pelaajista.

Lauantaina ohjelmassa ovat poikien ja miesten Itä–Lännet. Poikien ottelu alkaa kello 14, miesten ottelu puolestaan kello 18.

Sunnuntaina vuorossa on tyttöjen ja naisten Itä–Lännet. Tyttöjen arvo-ottelu alkaa jo kello 11, ja tapahtuma huipentuu kello 15 käynnistyvään naisten peliin.

Ottelut ovat näytösotteluita, joilla ei ole merkitystä sarjapisteisiin tai henkilökohtaisiin tilastoihin.

Fakta

Aikataulu

Lauantai 9.7.

Pojat 14.00

Miehet 18.00

Sunnuntai 10.7.

Tytöt 11.00

Naiset 15.00

Pirkanmaalla pelattu kahdesti

Tähdistöotteluilla on pitkä historia pesäpallossa. Miesten Itä–Länsi järjestetään jo 87. kertaa, ja tapahtuman historia ulottuu vuoteen 1932. Poikien ottelu on kautta aikojen 64:s, naisten 60:s ja tyttöjen 45:s.

Sekä miesten että naisten ottelut on järjestetty samassa paikassa vuodesta 1993 lähtien. Tätä ennen Tampere on toiminut naisten Itä–Lännen järjestäjänä vuonna 1983.

Pirkanmaalla on pelattu lisäksi vuoden 1988 naisten ottelu, joka järjestettiin Ikaalisissa Tarmon menestysvuosina.

Itä–Länsi oli tarkoitus järjestää Tampereella jo vuonna 2021, mutta vuoden 2020 ottelun peruuntumisen myötä järjestämisoikeuksia siirrettiin vuodella eteenpäin. Viime vuonna Itä–Länsi pelattiin ensimmäistä kertaa Porissa.

Lännen Marita Karhunen kiiruhti kotiin Tampereella naisten Itä–Länsi-ottelussa vuonna 1983.

Manse palaa Lännen puolelle

Manse PP:n joukkueet palaavat tänä vuonna Lännen puolelle vuoden mittaiselta Itä-vierailultaan.

Miehissä Mansen pelaajista mukana ovat Tuomas Jussila, Juuso Myllyniemi, Juha Puhtimäki, Henri Puputti ja Simo Vainikainen. Puputille arvo-ottelu on jo 17:s putkeen. Lännen miesten joukkueen valitsi Mansen viimevuotiseen mestaruuteen uransa päättänyt pelinjohtaja Matti Iivarinen.

”Palaverissa painotetaan aina, että annetaan Idän miehille köniin. Silti tulos ei ole elämän ja kuoleman kysymys”, Puputti kuvaili otteluun asennoitumista.

Lue lisää: Henri Puputti ei ole koskaan pelännyt suuria puheita – "Siinä vaiheessa Pertti Mäkelä katsoi silmät pyöreinä”

Naisten otteluun Mansesta valittiin Anna Ala-Kauhaluoma, Kirsi Ala-Lipasti, Siri Eskola, Henna Peltokangas ja Saaga-Angelia Raudasoja. Lännen naisten joukkueen valitsijana toimi Mansen entinen kapteeni Nina Taipale.

Pojissa Mansea edustavat Tino Heikkilä ja Onni Kaski. Tytöissä ei ole mukana tamperelaispelaajia, mutta joukkueesta löytyy Hämeenkyrön Räpsän kasvatti Aurora Frantsila.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut