Aatu Kangasniemellä upea kahden mitalin päivä nuorten EM-kisoissa: ”Kaksi mitalia on nättiä, nyt voin mennä hyvillä mielin nukkumaan”

Kuulantyöntäjä Aatu Kangasniemi heräsi aamuneljältä, jotta olisi valmis Jerusalemin varhaiseen EM-finaaliin. Hän voitti mitalin myös moukarinheitossa.

Aatu Kangasniemi tiesi vastustajiensa tuskailevan aamukisassa.

6.7. 15:17 | Päivitetty 6.7. 20:24

Aatu Kangasniemi voitti komeasti kaksi mitalia alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa. Hän sijoittui ensin pronssille kuulantyönnössä ja myöhemmin keskiviikkona hopealle moukarinheitossa. Kangasniemen paras työntö kantoi lukemaan 19,48 ja moukarissa paras heitto 77,74.

Kuulan finaali kisattiin keskiviikon aamukilpailuissa ja moukari iltakilpailuissa.

”Tämä oli aamukisa, joten tiesin etukäteen monella urheilijalla olevan vaisuja suorituksia. Itse heräsin aamulla neljältä, jotta olisin valmis kilpailuun”, Kangasniemi sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kangasniemi työnsi parhaan suorituksensa toisella yrityksellään. Kilpailun voitti Turkin Ali Peker tuloksella 21,03.

”Lämpö pehmitti. Muillakin pari ensimmäistä työntöä onnistuivat, mutta sitten suoritukset alkoivat heiketä”, Kangasniemi sanoi.

16-vuotias Nurmijärven Yleisurheilua edustava Kangasniemi johti neljännen kierroksen ennätysheitollaan moukarikisaa, mutta jäi lopulta hopealle. Kyproksen Iosif Kesidis nousi kuitenkin ohi 78,92 kantaneella heitollaan.

”Veto oli poissa moukarissa, kun heräsin jo kello neljältä aamulla kuulan finaalia varten ja olen ollut koko päivän jalkeilla. Menoa on ollut pitkin päivää, enkä päässyt kunnolla lepäämään, sen verran innostuin jo aamun pronssista. Ajattelin, että ihmejuttu pitää tapahtua, jos ennätyslukemiin pääsen. Kaksi mitalia on nättiä, nyt voin mennä hyvillä mielin nukkumaan”, Kangasniemi iloitsi.

Antti Sainio ja Mila Heikkonen etenivät 400 metrin aitajuoksun finaaleihin, jotka kisataan torstaina.

Sainio voitti välieränsä ennätyksellään 51,43, joka on ikäluokan tämän kauden kärkitulos maailmassa. Tytöissä Heikkonen oli välierässään toinen ja nappasi suoran jatkopaikan ajalla 59,57.

Lue lisää: Pyrinnön 17-vuotias Antti Sainio juoksi 400 metrin aitojen SE:n ja nuorten maailman kärkiajan EM-kisoissa

Suomi eteni finaaliin myös niin sanotussa ruotsalaisviestissä, jossa osuudet ovat 100, 200, 300 ja 400 metriä. Suomi nappasi sekä pojissa että tytöissä paikan torstain finaaliin.

Tytöissä Suomen aika 2.09,32 oli erien toiseksi nopein Britannian jälkeen. Suomen joukkueessa juoksivat Elmiina Siikala, Vivian Tran, Essi Niskala ja Teresa Perttilä.

Poikien joukkue eteni aikavertailusta jatkoon ajalla 1.56,82. Suomen viestinelikko oli Aarne Autio, Kristian Hautakoski, Kasperi Vehmaa ja Konsta Uuttera.

Tyttöjen kiekonheiton karsinnassa Iiris Veijola heitti ensimmäisessä ryhmässä, jonka hän voitti tuloksella 44,86. Veijola sijoittui karsinnoissa kolmanneksi ja eteni torstain finaaliin.

Päivitetty 6.7.2022 kello 20.21 tiedolla Kangasniemen toisesta EM-mitalista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut