Nokian golfjuniorit keräsivät yli 2 400 euroa pelaamalla golfia 24 tunnin ajan – Omia ennätyksiä rikottiin, vaikka yöunet jäivät lyhyiksi

Nokia River Golfin nuoret osallistuivat hyväntekeväisyystempaukseen tavoitteenaan tehdä hyviä tuloksia ja kerätä rahaa. Nuorten jälkeen samanlaiseen tempaukseen osallistuivat aikuiset. Loppusumma voi nousta päävalmentajan mukaan jopa 25 000 euroon.

Haasteeseen osallistui yhdeksän junioria, jotka selvisivät 24 tunnin urakasta lopulta hienosti. Ylärivissä Emmi Järvinen (vas.), Senni Salminen, Ville Tuokkola, Samuel Lehtinen ja Iivo Sirainen ja alarivissä Elias Järvinen (vas.), Valtteri Lindroos, ja Lauri Rosendahl. Makuulla poseeraa Aleksi Saarela.

5.7. 19:20

Aamulehti

Yhdeksän Nokia River Golfin junioria osallistui sunnuntaina ja maanantaina 24 tunnin mittaiseen golf-haasteeseen. Tavoitteena nuorilla oli pelata neljä 18 reiän kierrosta ja tehdä paljon hyviä reikätuloksia. Tuloksilla nuoret keräsivät rahaa yhteiseen pottiinsa. Päävalmentaja Juha Skyttä iloitsee onnistuneesta tapahtumasta.

”Meni ihan loistavasti. Yhteisöllisyys paistoi läpi koko ajan ja siinä oli sellainen yhdessä tekemisen meininki. Ilmapiiri oli aivan loistava.”

Nuorten urakka alkoi sunnuntaina klo 17 ja päättyi maanantaina samaan aikaan. Pelatut neljä kierrosta kuljettiin jalan, jolloin matka vastasi vajaata maratonia. Yhden kierroksen pituus on 8-10 kilometriä.

Nuorten tarkoituksena oli pelata kumpanakin päivänä kaksi kierrosta ja nukkua välissä viiden tunnin yöunet. Jaksamisesta huolehdittiin riittävällä ruokahuollolla ja nesteytyksellä. Skyttä kertoo, että myös useat vanhemmat olivat apuna kentillä, ettei palloja hukkunut yön pimeimpinä tunteina. Kaikki nuoret eivät kuitenkaan malttaneet nukkua tempauksen aikana juuri yhtään.

”Jotkut olivat vielä kahden ja kolmen aikaan yöllä menneet rangelle hiomaan tekniikkaansa ensimmäisten kierrosten jälkeen”, Skyttä naurahtaa.

Jopa 25 000 euron potti

Juniorit olivat keränneet itselleen yhteensä 12 sponsoria, minkä lisäksi yksittäiset ihmiset pystyivät osallistumaan tempaukseen haluamillaan summilla. Lopulta nuorten 24-tuntisen rupeaman jälkeen rahaa oli potissa 2 498 euroa.

Skyttä kertoo, että kaikki tukiraha käytetään junioreiden valmentautumisen tukemiseen.

”Meillä on tavoitteena, että juniorit pääsevät harjoitusleirille Espanjaan syksyllä tai keväällä. Summa käytetään lyhentämättömänä sen kustannuksiin”, Skyttä kertoo.

Heti junioreiden maaliintulon jälkeen maanantaina aikuiset pelaajat lähtivät suorittamaan omaa 24-tuntista tempaustaan ja keräämään varoja nuorten pottiin. Aikuisten osalta pelattavia ratoja oli seitsemän.

Tempaukseen osallistuivat jääkiekkoilija Patrik Laine, Nokia River Golfin puheenjohtaja Tommi Jalkanen, toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen ja urheiluselostaja Antti Mäkinen.

Skyttä arvioi maanantaina juuri ennen aikuisten saapumista maaliin, että koko tempauksen loppusumma voisi nousta jopa 25 000 euroon. Hän kertoo, että jokaisesta aikuisten tekemästä birdiestä junioreiden pottiin lahjoitetaan 500 euroa.

Haasteeseen tarttuivat sunnuntaina Elias Järvinen, 10, Emmi Järvinen, 15, Senni Salminen, 16, Aleksi Saarela, 15, Ville Tuokkola, 15, Iivo Sirainen, 15, Valtteri Lindroos, 11, Samuel Lehtinen, 12 ja Lauri Rosendahl, 15.

Seitsemän junioreista pelasi 24 tunnin aikana kaikki neljä kierrosta ja kaksi junioreista pelasi kolme kierrosta. Skyttä sanoo, että kaikista nuorimmille, noin 10-vuotiaille pelaajille lähes maratonin mittainen kävelymatka oli vain liian pitkä.

Omia ennätyksiä rikottiin

Vaikka 24 tunnin tempaus oli nuorille kova haaste, tekivät nuoret Skytän mukaan hienoja tuloksia ja rikkoivat myös omia ennätyksiään. Vuorokauden parhaan tuloksen ja samalla uuden ennätyksensä teki 15-vuotias Lauri Rosendahl. Hän löi tuloksen 68, mikä oli neljä alle kentän par-tuloksen.

Rosendahl sanoo, että voisi lähteä mukaan tempaukseen uudestaankin. ”Vähän oli raskasta, mutta oli mukavaa päästä lopulta maaliin. Oli kivaa, kun pääsi lyömään ja kiertämään kenttää”, hän kehuu.

Hyväntekeväisyystapahtuma on järjestetty Nokia River Golfissa vuodesta 2013 lähtien. Skyttä kertoo, että tänä vuonna nuoret osallistuivat tempaukseen ensimmäistä kertaa.

”Aikuiset ovat tehneet tätä hyväntekeväisyytenä jo yhdeksän vuoden ajan. On tarkoitus, että tätä jatketaan tulevaisuudessa, koska on tämä sen verran hieno tapahtuma”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut