Ypäjä Pormestari jatkoi voittokulkuaan Teivon raveissa

Tapio Perttunen ohjasti Ypäjä Pormestarin kolmannen peräkkäisen voiton suomenhevosten Kriterium-koe -lähdössä.

19.7. 21:12

Pitkän linjan hevosmies Tapio Perttunen näytti ohjastajan taitonsa nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium-koe -lähdössä. Perttunen kaasutti paalulta startanneen ajokkinsa Ypäjä Pormestarin heti joukon vetäjäksi, eikä voittajasta ollut sen jälkeen epäselvyyttä.

Teivon iltaraveissa nelivuotias ori jatkoi voittokulkuaan ja otti jo kolmannen peräkkäisen tolppansa. Voittoaika oli 31,1/2 100. Lähdön kakkosrahat menivät neljänkympin pakilta lähteneelle Wertille.

”Varsat ovat varsoja, mutta hevonen lähti hyvin. Se on malttanut pysyä ravilla kaikissa näissä kolmessa lähdössä. Keulassa annoin orin mennä kaikessa rauhassa, vaikka olisi sillä voinut kovempaakin ajaa”, Perttunen kertoi voittajahaastattelussa.

Keulapaikka oli valttia myös illan kovimmassa lämminverilähdössä. Kari Rosimo oli hereillä Popen rattailla lähtöauton takana ja pyyhälsi ykkösradalta joukon vetäjäksi. Koko matkan johto takasi kymmenvuotiaalle ruunalle kauden ensimmäisen voiton ajalla 14,0a/2 100 metriä.

”Hevonen on nopea starttaaja ja tehnyt keulasta parhaat juoksunsa. Edellisessä startissa se teki kovan volttituloksen. Siksi tiesin, että ruuna on kunnossa. Hevosella oli haluja mennä. En halunnut pidätellä sitä”, Rosimo kertasi juoksun kulkua.

Ravien pääkilpailu oli nuorten ohjastajien Martti Keskisen ajajamestaruuskisa, joka ratkaistiin kolmessa eri lähdössä. Ensimmäisen osalähdön vei Tino Paldan Infinitolla ja toisen Väinö-Kalle Korhonen Brilliant Stridellä. Finaalilähtö oli taas Paldanin heiniä. Kun hän käänsi Qiulius On Stagen voittajaesittelyyn, hänestä leivottiin ajajamestari.

”Oli upeaa voittaa tällainen kisa. Qiulius On Stagea oli hieno ajaa”, Paldan totesi finaalin jälkeen.

Illan suosikkipitoinen Toto5-peli palautti 53,24 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut