Matti Heikkinen on valittu huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi – ”Tämä on minulle kotiinpaluun hetki”

Heikkinen seuraa Mika Lehtimäkeä, joka erosi tehtävästä maaliskuussa.

Matti Heikkinen päätti hiihtouransa pari vuotta sitten.

5.7. 12:03

Aamulehti

Matti Heikkinen on valittu Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi. Olympiakomitea julkisti Heikkisen valinnan tänään Helsingissä. Heikkinen aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Heikkinen on entinen huippuhiihtäjä. Hän lopetti kilpauransa keväällä 2019. Heikkinen voitti MM-kultaa 15 kilometrin perinteisellä Oslossa 2011. Hän voitti urallaan myös kolme MM-pronssia.

”Tämä on minulle kotiinpaluun hetki. Palaan huippu-urheilun pariin, jossa olen kasvanut ja kehittynyt. Onneksi olen välillä käynyt urheilun ulkopuolellakin hakemassa vaikutteita”, Heikkinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hiihtouransa jälkeen Heikkinen jatkoi opintojaan Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Hän siirtyy Olympiakomitean leipiin GRK Infra Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajan tehtävästä. Heikkinen ehti työskennellä myös yhdistetyn olympiavoittajan Samppa Lajusen kiinteistösijoitusyhtiössä Samla Capitalissa asiakkuusjohtajana.

Hän sanoi hakeneensa huippu-urheilujohtajan paikkaa pitkän harkinnan tuloksena.

”Huippu-urheilussa tarvitaan yhteistyötä ja perusarjen tekemistä. Sieltä kaikki lähtee. Tavoitteet pitää asettaa huippu-urheilussa korkealle.”

Huippu-urheilujohtajan paikka tuli keväällä avoimeen hakuun sen jälkeen, kun Mika Lehtimäki jätti tehtävän saatuaan varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä työyhteisössä.

Heikkinen, 38, vahvisti viime viikolla Ylelle olevansa ehdolla pestiin. Ilta-Sanomat uutisoi kaksi viikkoa sitten, että haun loppusuoralla olivat myös nuorten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen, miesten koripallomaajoukkueessa pitkän päävalmentajapestinsä päättänyt Henrik Dettmann ja Santasport Finlandin toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Huippu-urheiluyksikön johtajan paikkaa haki 17 henkilöä. Heikkisen valinta oli yksimielinen Olympiakomitean hallituksessa.

"Tämä oli perinpohjainen prosessi. Matista me saamme lämminhenkisen ja rennon huippu-urheilujohtajan, joka on varustettu kansainvälisellä kunnianhimon tasolla”, sanoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Valintaa valmisteli rekrytointiryhmä, johon kuuluivat hallituksesta varapuheenjohtaja Sari Multala, Marco Casagrande, Esa Niemi ja Kaisa Vikkula. Susiluodon mukaan valinta osui oikeaan.

"Voimme näyttää, että suomalainen huippu-urheilija saa uransa aikana sellaista kokemusta, jota hän voi hyödyntää työelämässä”, Susiluoto totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut