Nokian golfjuniorit ryhtyivät vuorokauden kestävään erikoiseen rahankeruu-urakkaan, jossa kävellen matkaa kertyy lähes maratonin verran

Tempaus alkoi sunnuntaina kello 17 ja loppuu maanantaina vastaavaan kellonaikaan. Huollolla on tärkeä rooli rupeamassa.

Haasteeseen osallistuu yhdeksän junioria. Ylärivissä Emmi Järvinen (vas.), Senni Salminen, Ville Tuokkola, Samuel Lehtinen ja Iivo Sirainen ja alarivissä Elias Järvinen (vas.), Valtteri Lindroos, ja Lauri Rosendahl. Makuulla poseeraa Aleksi Saarela.

3.7. 20:55

Aamulehti

Millaista on pelata neljä kierrosta golfia lämpimässä säässä, kävellä lähemmäs maratonin mittainen matka ja kerätä samalla rahaa? Ja kaikki yhden vuorokauden aikana.

Nokia River Golfin juniorit Elias Järvinen, 10, Emmi Järvinen, 15, Senni Salminen, 16, Aleksi Saarela, 15, Ville Tuokkola, 15, Iivo Sirainen, 15 Valtteri Lindroos, 11, Samuel Lehtinen, 12 ja Lauri Rosendahl, 15, tarttuivat tällaiseen haasteeseen sunnuntaina.

Pelin henki on seuraava: Jokainen on kerännyt itselleen sponsoreita, jotka maksavat tietyn summan rahaa erilaisista lyöntituloksista. Rahat menevät heidän golfvalmennukseensa ja -harjoitteluunsa.

Päävalmentaja Juha Skyttä kertoi sunnuntaina noin puoli tuntia ennen haasteen alkua, että juniorit olivat lähdössä liikkeelle innostuneissa tunnelmissa. Kuten hän itsekin.

”Kaikki, jotka lähtevät pelaamaan, ovat erittäin kykeneviä”, hän vakuuttaa.

Lue lisää: Suomen kaikkien aikojen ykkösgolfaaja suunnittelemaan Tampereen uutta golfkenttää – Nurmi-Sorilaan on tavoitteena rakentaa kansainvälisen vertailun kestävä golfin ”Nokia-areena”

Mikä?

24h-junnugolf

Hyväntekeväisyystempaus, jossa pelataan 24 tuntia putkeen golfia. Urakka alkoi sunnuntaina 3. heinäkuuta kello 17 ja päättyy maanantaina 4. heinäkuuta samoihin aikoihin.

Tavoitteena pelata neljä 18 reiän kierrosta ja tehdä paljon hyviä reikätuloksia.

Juoniorit ovat keränneet itselleen sponsoreita, ja joukolla on yhteensä 50 tukijaa, joista 12 oli yrityksiä. Kerätyt rahat käytetään yleensä valmennukseen ja harjoitteluun.

Suositus tukimaksuksi sponsoreille: yhdestä par-tuloksesta yksi euro, birdiestä kaksi euroa ja eaglesta viisi euroa.

Esimerkkilaskelma: Jos pelaaja tekee 72 pelatun reiän aikana kaksikymmentä par-tulosta, viisi birdietä ja yhden eaglen, tukisumma on 35 euroa.

Myös yksittäiset ihmiset ovat voineet osallistua haluamillaan summilla.

Junioreiden tempauksen jälkeen omalle vuorokauden mittaiselle urakalleen suuntaavat jääkiekkoilija Patrik Laine, Nokia River Golfin puheenjohtaja Tommi Jalkanen, toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen ja urheiluselostaja Antti Mäkinen.

Lähde: Nokia River Golf.

Vajaa maraton

Tempaus alkoi sunnuntaina kello 17, ja sen on tarkoitus päättyä maanantaina vastaavaan aikaan. Juniorit kiertävät neljä kierrosta jalan. Tarkoituksena on pelata kaksi kierrosta molempina päivinä ja nukkua välissä noin viisi tuntia.

Skytän mukaan yksi kierros on pituudeltaan 8–10 kilometriä, riippuen siitä, millaisia reittejä kävelee. Yhteensä matka vastaa pituudeltaan vajaata maratonia.

Hän kertoo, että jokainen juniori on valmistautunut tempaukseen harjoittelemalla koko kevään ja kesän golfia ja fysiikkaa. Hänen mukaansa parhaat heistä harjoittelevat jopa 26 tuntia viikossa.

"Vireystila kaiken a ja o”

Koska sää on poutainen ja hellerajaakin hätyytellään, on tärkeää pitää huoli nesteytyksestä ja ravinnosta. Huolto toimii samojen mökkien kautta, joissa nuoret käyvät yöllä välissä nukkumassa.

Myös kierroksilla on mukana runsaasti vettä ja evästä. Skyttä kertoo itse ajavansa mukana golfautolla ja auttavansa huollossa. Hänen mukaansa kierroksen aikana voi kulua 3–4 litraa vettä.

Helteen aikana tosin pelaajat tarvitsevat muutakin kuin pelkkää vettä. Sen takia mukana on myös poretabletteja ja urheilujuomaa.

Koska golfissa marginaalisen pienetkin asiat ratkaisevat, huollon merkitys korostuu.

”Verensokerin kannattaa koko ajan olla hyvällä tasolla, ettei tule uupumuksen hetkiä”, hän kertoo. "Jos vireystila katoaa ja jos pallo ei olekaan samalla lailla hallinnassa, se nopeasti näkyy tuloksien tasossa. Vireystila on kaiken a ja o tuossa hommassa.”

Entä millaisia odotuksia valmentajalla rupeamasta?

”Odotukseni ovat, että he tulevat terveinä ja voittajina maaliin asti ja että he jaksavat vetää sen läpi”, Skyttä tiivistää.

Oikaisu 6.7.2022 kello 12.42: Aiemmin kerrottiin, että juniorit olivat saaneet 12 tukijaa. Oikeasti tukijoita oli 33, joista yrityksiä oli 12.

Oikaisu 6.7. kello 13.57: Tukijoiden määrästä saatiin vielä uutta tietoa. Heidän oikea määränsä oli 50.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut