Uimaliitto tukee Finan päätöstä transsukupuolisten uimareiden osallistumisen rajoittamisesta naisten kilpailuissa

Kansainvälisen uimaliiton Finan päätöksen mukaan transsukupuoliset urheilijat eivät voi kilpailla naisten sarjassa, ellei uimari ole korjannut sukupuoltaan 12. ikävuoteen mennessä.

Uimaliitto tiedotti lauantaina tukevansa Finan päätöstä transsukupuolisten urheilijoiden osallistumisesta kilpailuihin. Kuva SM-uinneista Tampereelta 1. heinäkuuta.

3.7. 16:06

Suomen Uimaliitto tukee Kansainvälisen uimaliiton Finan hiljattain tekemää päätöstä transsukupuolisten uimareiden osallistumisesta naisten sarjaan uintiurheilussa. Uimaliitto tiedotti asiasta lauantaina.

Fina tiedotti Budapestin MM-uintien yhteydessä, että liiton tarkoituksena on perustaa tulevaisuudessa avoin sarja transsukupuolisille urheilijoille. Finan linjauksen mukaan transsukupuoliset urheilijat eivät voi kilpailla naisten sarjassa, ellei uimari ole korjannut sukupuoltaan 12. ikävuoteen mennessä.

”Fina teki huolellisen taustatyön asiantuntijoiden toimesta ja on luonut toimintaperiaatteellaan selkeät pelisäännöt naisten kilpailusarjoja ja avointa sarjaa koskien. Budapestissa kuulemamme asiantuntijaselvitys osoitti, että naisten sarjassa sukupuoltaan korjanneilla urheilijoilla on selvää fyysistä etua suhteessa sellaisiin urheilijoihin, jotka eivät ole korjanneet sukupuoltaan”, toteaa Uimaliiton puheenjohtaja Ville Riekkinen.

”Uimaliitto tulee noudattamaan Finan luomaa toimintaperiaatetta, jonka yksityiskohtien valmistelu aloitettiin juuri Finan työryhmän toimesta. Pidämme Finan tekemää toimintaperiaatetta naisten kilpailusarjoihin osallistumisesta ja avoimesta sarjasta hyvänä, koska se asettaa selkeät raamit toisaalta naisten sarjan tasavertaisen kilpailun ja toisaalta kaikkien osallistumismahdollisuuden puolesta.”

Uudet säännöt ja määräykset valmistellaan päätettäväksi Finan seuraavaa, joulukuussa järjestettävää yleiskokousta varten.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut