Susijengi varmisti MM-karsintojen jatkopaikan hyvistä asetelmista – Lauri Markkanen loisti Ruotsia vastaan

MM-karsinnat päättyvät sinivalkoisten osalta ensi sunnuntain Kroatia-otteluun.

Suomen Lauri Markkanen donkkasi näyttävästi pallon koriin Ruotsia vastaan.

30.6. 20:21

Aamulehti, Espoo

Suomen miesten koripallomaajoukkueen kannattajat saivat haluamansa torstain MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan. Loppuunmyyty (6951) Espoon Metro-areena hurrasi äänekkäästi, kun Susijengi päihitti länsinaapurinsa pistein 85–69 (43–46).

Suomi varmisti voitollaan MM-karsintojen C-alkulohkon voiton ja paikan jatkolohkoon hyvistä asetelmista. MM-karsinnat päättyvät sinivalkoisten osalta ensi sunnuntain Kroatia-otteluun.

Suomalaisfanien mannaa lisäsi se, että voiton ohessa myös sen odottaman NBA-vahvistuksen Lauri Markkasen paluu A-maajoukkueeseen onnistui upeasti. Markkanen (22 pistettä / 11 levypalloa) oli selkeästi kentän paras pelaaja keltasinisiä vastaan ja tarjoili yleisölle ensin ovelia puolustuspään suorituksia kiihdyttäen alituiseen hyökkäyspäässä. Pari Cleveland Cavaliersin miehen donkkia ravisuttivat Metro-areenan rautoja, mutta ennen kaikkea saivat suomalaisfanit nousemaan voimalla penkeistään.

Suomen muista pelaajista Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen ylsivät 15 pisteeseen. Denzel Andersson upotti 18 pistettä Ruotsille.

Ruotsi aloitti ottelun vahvasti ja löysi laadukkaita kolmen pisteen heittopaikkoja. Tukholmassa MM-karsinta-avauksessa Suomen kaatanut Ruotsi upotti ensimmäisestä 11 kolmosestaan seitsemän ja oli parhaimmillaan 13 pisteen karkumatkalla.

Maxhuni ja Alexander Madsen (13 pistettä) pitivät Suomen alussa pelissä mukana. Kun Suomen ykköstähdet Markkasen, Sasu Salinin ja Elias Valtosen johdolla paransivat, sinivalkoiset tulivat rinnalle ja ohi. Suomen fyysinen puolustus piti Ruotsin toisella puoliajalla vain 23 pisteessä.

Madsen blokkasi kaksi palloa ruotsalaisten käsistä, Markkanen riisti pallon neljästi.

Suomi jatkaa koripallon MM-karsintoja jatkolohkossa elokuun lopussa. A-maajoukkue ei ole koskaan aiemmin selviytynyt MM-kisoihin karsintojen kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut