Ruotsin supertähti putosi mitaleilta suunnistuksen MM-sprintissä – Tampereen Pyrinnön Venla Harju suunnisti parhaana suomalaisena yhdeksänneksi

Suunnistuksen MM-kilpailut päättyivät torstaina Tanskan Vejlessä walesilais- ja norjalaisjuhliin.

30.6. 21:56

Aamulehti

Suunnistuksen ensimmäiset sprinttimatkojen MM-kilpailut päättyivät torstaina yllätykseen, kun naisten sprintin suurin ennakkosuosikki Tove Alexandersson ei yltänyt edes mitaleille.

Ruotsalainen voitti Tanskan MM-kilpailuissa henkilökohtaisen knock-out-sprintin maailmanmestaruuden ja ankkuroi Ruotsin viestimestaruuteen. Viime vuonna Tšekin MM-kilpailuissa, joissa kilpailtiin vielä sekä sprintti- että maastomatkoilla, ruotsalaistykki voitti kaiken, mitä voitettavissa oli.

Päätösmatkalla Alexandersson juoksi heti radan alussa umpikujaan ja harhautui väärälle kujalle myös loppupäässä, minkä myötä hänen oli tyytyminen kuudenteen sijaan.

Maailmanmestaruutta, uransa ensimmäistä, juhli walesilainen Megan Carter-Davies. Hän suunnisti Tanskassa myös viestin ja knock-out-sprintin MM-hopeaa.

Sveitsin Simona Aebersold suunnisti naisten sprintin hopealle, ja Alice Leak täydensi brittien juhlat pronssillaan.

Tampereen Pyrinnön Venla Harju oli parhaana suomalaisena yhdeksäs. Inka Nurminen tuli kymmenenneksi ja Marika Teini 12:nneksi.

Miesten sprintin MM-kultaa suunnisti Norjan Kasper Fosser, -hopeaa Ruotsin Gustav Bergman ja -pronssia Belgian Yannick Michiels.

Miika Kirmula oli parhaana suomalaismiehenä 11:s. Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi oli lopputuloksissa 18:s, Akseli Ruoholan kisa päättyi karsintaan.

Suunnistuksen sprintti- ja maastomatkojen maailmanmestaruuksista kilpaillaan tästä lähtien vuorovuosin. Ensi vuonna järjestetään maastomatkojen MM-kilpailut Sveitsissä.

Tämän vuoden avokisakausi jatkuu elokuussa suunnistuksen maastomatkojen EM-kilpailuilla Virossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut