Yle: Ida Hulkko jättää uinnin EM-kisat väliin

Uimari Ida Hulkko sairasti kesäkuussa pitkittyneen flunssan, joka varmisti päätöksen jättää uinnin EM-kisat väliin.

Ida Hulkko harjoitteli Tokion olympia-altaassa viime vuonna.

29.6. 12:14

Huippu-uimari Ida Hulkko ei osallistu elokuussa Roomassa järjestettäviin uinnin EM-kisoihin, kertoo Yle.

23-vuotias uimari kertoi jo huhtikuussa, ettei hän osallistu käynnissä oleviin uinnin MM-kisoihin ylikuormitustilan vuoksi.

”Vuosi on ollut tähän asti todella vaikea. En ole viime vuoden olympialaisten jälkeen päässyt missään kohtaa henkisesti sille tasolle, jota maailman huipulla uiminen ja arvokisojen mitaleista taisteleminen edellyttää. Henkisen sekä fyysisen uupumuksen vuoksi en pysty tällä hetkellä harjoittelemaan ja kilpailemaan haluamallani tasolla”, hän kertoi tuolloin tiedotteessa.

Lue lisää: Uimari Ida Hulkko etsii rauhassa pääsyä pois umpikujasta: ”Olemme jo sen verran kartalla, että tie on näkyvissä”

Nyt Hulkko kertoi Ylelle jättävänsä myös EM-uinnit väliin. Hän sairasti kesäkuussa pitkittyneen flunssan, joka varmisti päätöksen olla osallistumatta EM-kisoihin.

”Sairastelun ja kaiken muun myötä kausi on ollut niin katkonainen, etten koe järkeä lähteä kisaturistiksi”, Hulkko selitti päätöstään Ylelle.

Hän osallistuu kuitenkin torstaina alkaviin uinnin SM-kisoihin Tampereella.

Hulkko pitää hallussaan rintauinnin 50 metrin pitkän ja lyhyen radan sekä 100 metrin pitkän radan Suomen ennätyksiä. Hän voitti ensimmäisen EM-mitalinsa viime vuonna, kun Suomen ennätys 30,19 toi pitkän radan EM-kilpailuissa 50 metrillä hopeaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut