Emil Ruusuvuori joutui hetkittäin tiukoille Wimbledonin-avauksessaan – toisella kierroksella vastaan tulee tuttu hollantilainen: ”Kun hän pääsee flow-tilaan, on vaikea tehdä itse mitään”

Kahden vahvan erän jälkeen ottelu lipsahti neljään erään.

Emil Ruusuvuori pelasi hallitun ottelun Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella. Arkistokuva kesäkuulta Lontoon ATP-turnauksesta.

29.6. 9:29

Lontoo

Alun helppouden jälkeen Emil Ruusuvuori joutui kaivamaan parhaat lyöntinsä esille selviytyäkseen Wimbledonin tennisturnauksen toiselle kierrokselle.

Ruusuvuori kukisti suursuosikkina Japanin Yoshihito Nishiokan 6–2, 6–2, 4–6, 6–4, vaikka kahden erän ajan tuntui kuin kentällä numero 15 olisi ollut tennisnäytös menossa.

”Paljon opittiin siitä, kun voittaa kaksi erää, kuinka pitkään täytyy pitää fokus. Neljännessä erässä omien lyöntien pituus alkoi vaikuttaa”, Ruusuvuori sanoi Wimbledonin haastatteluhuoneessa.

Kolmannessa erässä ottelu kuin lipsahti japanilaiselle, ja ratkaisua piti hakea neljännestä, vaikka pelaajien välisestä tasoerosta ei ollut epäselvyyttä.

”Varsinkin ruoholla breikkiä on todella vaikea saada takaisin ja, yksi erä voi lipsahtaa”, suomalainen viittasi syötönmurtoon.

Ruusuvuori tiesi ennen ottelua olevansa suosikki, mutta sen tuomista paineista ei näkynyt merkkiäkään kahdessa ensimmäisessä erässä. Ne tulivat jopa liian helposti, että ottelun olisi voinut rallatella samalla tyylillä loppuun asti.

Paineet näkyivät vahvimmin ottelun viimeisessä pelissä. Ruusuvuorella oli peräti neljä ottelupalloa, joista kaksi hän löi kämmenellä reilusti pitkiksi. Hyvin hän kokosi itsensä juuri ratkaisevaan ottelupalloon ja mursi Nishiokan syötön.

”Hyvin rakennetut pisteet, mutta viimeistä lyönneistä uupui tietty rauhallisuus ja oli pientä hermoilua. Vähän paremmin olisi pitänyt ne paikat ottaa rauhassa”, Ruusuvuori sanoi kahdesta karkeasta kämmenvirheestään ottelupalloissa.

Nishioka pelasi viimeksi massakentillä Ranskan avoimissa ja koko ruohokenttäkausi jäi väliin. Nurmikokemuksen menettäminen oli hänelle kohtalokasta, vaikka tuskinpa mikään olisi auttanut Ruusuvuoren kukistamiseksi. Tasoero oli vain liian suuri.

Pelatessaan paineettomasti pystyi Nishioka hyviin lyönteihin ja siitä kertoi erän vieminen. ATP-listan sijalta 101 ei nyt noustu yhtä erää parempaan tulokseen.

Vuosi sitten Ruusuvuori hävisi Wimbledonin avauskierroksella, joten nyt tulee uusi kokemus, kun hän jatkaa kohti suurempia panoksia.

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa Hollannin Botic van de Zandschulpin, joka on hyvinkin tuttu pelaaja suomalaiselle. Ruusuvuori voitti pitkänhuiskean hollantilaisen ’s-Hertogenboschissa Hollannissa kolme viikkoa sitten erin 2–1.

He pelasivat yhdessä nelinpeliä Stockholm Openissa viime syksynä, ja silloin yhteistyö verkon samalla puolella toimi hyvin.

Lontoossa Ruusuvuori tietää, mitä odottaa. Ottelusta tulee äärimmäisen vaikea, niin kovan tason pelaaja van de Zandschulp on.

”Vaarallinen kaveri. Kun hän pääsee flow-tilaan, on vaikea tehdä itse mitään. Joitain notkahduksia kuitenkin sattuu.”

Ruusuvuori joutui odottamaan omaa otteluaan pitkälle iltapäivään, kun Portugalin Joao Sousa vei ottelun Ranskan Richard Gasquet’ia kahden hävityn erän jälkeen viidenteen erään.

Odottaminen on yksi suurten tennisturnausten tutuimmista asioista, eikä se ainakaan vaikuttanut ottelun vahvaan starttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut