Emil Ruusuvuori joutui vain hetkittäin tiukille Wimbledon-avauksessaan – pitkä odotus ei haitannut

Kahden vahvan erän jälkeen ottelu Yoshihito Nishiokaa vastaan lipsahti neljänteen erään.

Emil Ruusuvuori pelasi hallitun ottelun Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella. Kuva Lontoossa pelatusta valmistavasta turnauksesta.

28.6. 21:29 | Päivitetty 28.6. 21:37

Lontoo

Alun helppouden jälkeen Emil Ruusuvuori joutui kaivamaan parhaat lyöntinsä esille selviytyäkseen Wimbledonin tennisturnauksessa miesten kaksinpelin toiselle kierrokselle.

Ruusuvuori kukisti suursuosikkina Japanin Yoshihito Nishiokan erin 3–1 (6–2, 6–2, 4–6, 6–4), vaikka kahden erän ajan tuntui kuin kentällä numero 15 olisi ollut tennisnäytös menossa.

Ruusuvuori (49.) on maailmanlistalla yli 50 sijaa Nishiokaa (101.) edellä. Myös tiistaina Ruusuvuori oli vastustajaansa edellä lähes jokaisella osa-alueella. Muun muassa läpilyönnit listattiin helsinkiläiselle 49–19.

Kolmannessa erässä ottelu kuin lipsahti japanilaiselle ja ratkaisua piti hakea neljännestä, vaikka pelaajien välisestä tasoerosta ei ollut epäselvyyttä.

Päätöserä oli tasainen. Siinä edettiin 5–4-tilanteeseen asti murroitta, mutta suomalainen väänsi ratkaisupelissä erä- ja otteluvoiton neljännellä murtopallollaan.

Hollantilainen vastaan seuraavaksi

Ruusuvuori joutui odottamaan omaa otteluaan pitkälle iltapäivään, kun Portugalin João Sousa vei ottelun Ranskan Richard Gasquet’ia kahden hävityn erän jälkeen viidenteen erään.

Odottaminen on yksi suurten tennisturnausten tutuimmista asioista, eikä se ainakaan vaikuttanut ottelun vahvaan starttiin.

Vuosi sitten Ruusuvuori hävisi avauskierroksella, joten nyt tulee uusi kokemus, kun hän jatkaa kohti suurempia panoksia.

Toisella kierroksella suomalainen kohtaa Hollannin Botic Van De Zandschulpin, joka on sijoitettu turnauksessa 21:nneksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut