Mestarien liigan arvontatulos miellytti VaLePan valmentajaa – Suomen mestari pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja vältti kovimmat vastustajat

LP Kangasala palaa eurokentille kolmen vuoden tauon jälkeen. Akaa-Volley ottaa ensimmäiset askeleensa näissä ympyröissä.

Janne Kangaskokko, Sakari Mäkinen ja kumppanit lähtevät Mestarien liigaan menestysmielellä.

28.6. 15:18

Kuudetta kertaa peräkkäin Mestarien liigaan lähtevä Vammalan Lentopallo aloittaa urakkansa lokakuun alussa joko montenegrolaista Budvaa tai itävaltalaista Aich/Dobia vastaan.

Sastamalalaisjoukkue pääsi suoraan toiselle kierrokselle edellisvuosina keräämiensä ranking-pisteiden ansiosta.

”Aivan mahtava juttu, kun vältimme ensimmäisen kiekan. Nyt ehdimme pelata kotimaan liigassa Savoa ja Akaata vastaan. Saamme näin loistavan valmistautumisen”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko iloitsi.

Arvonnan tulos oli muutenkin mieluisa. VaLePa vältti kaikista kovimmat vastustajat.

”Itävallan liiga on kovempitasoinen kuin Montenegron liiga. Niinpä oletan, että kohtaamme Aich/Dobin”, Kangaskokko arveli.

Päämääränä on Mestarien liigan lohkovaihe. VaLePa eteni Euroopan kovimman seurakilpailun huipennukseen kaudella 2017–18 ja otti silloin kotivoiton kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista.

Ensimmäisen SM-mitalinsa napannut Akaa-Volley debytoi nyt Euroopan kentillä. Akaa pääsi Challenge Cupissa suoraan toiselle kierrokselle ja avaa siellä taipaleensa marraskuun alkupuolella.

Akaan vastustajaksi tulee joko portugalilainen Fonte Bastardo tai Länsi-Euroopan lentopalloliiton (WEVZA) cup-voittaja.

”Hienoa, kun seura tarttui haasteeseen ja lähti kansainvälisille kentille. Euro-ottelut ovat aina erityislaatuisia tapahtumia varsinkin pelaajille. Toivottavasti myös yleisö innostuu”, Akaan valmentaja Olli Kunnari painotti.

Kunnari olettaa ensimmäisen matkan suuntautuvan Portugaliin.

”Fonte Bastardo on kuulunut maan kärkiseuroihin jo pidempään ja saa varmasti jalkeille kilpailukykyisen porukan.”

Naisten hopeajoukkue LP Kangasala lähtee kovaan CEV-cupiin ja saa ensimmäisen vastustajan Mestarien liigasta pudonneesta joukkueesta.

Tämä on joko kroatialainen Mladost Zagreb tai slovenialainen Calcit Kamnik. Eurourakka alkaa vasta joulukuun puolivälissä.

”Tulee vastaan kumpi tahansa, kohtaamme äärimmäisen kovatasoisen ryhmän. Tässä kilpailussa ei ole mukana yhtään heikkoa joukkuetta”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen muistutti.

Kangasala nähtiin eurokentillä edellisen kerran kaudella 2018–19 – silloin Challenge Cupissa. Taival jäi kahden ottelun mittaiseksi. Slovenialainen GEN-I-Volley takoi 3–0-voiton molemmissa osaotteluissa.

Kangasala jätti europelit väliin 2019–22 – viime ja toissa kaudella pitkälti koronan takia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut