Suomalaiset karsiutuivat knock-out-sprintin finaaleista suunnistuksen MM-kisoissa – Pyrinnön Venla Harju eteni välieriin

Venla Harju oli karsintaerässään toinen.

28.6. 13:38 | Päivitetty 28.6. 20:51

Miika Kirmula oli päivän paras suomalainen sprinttisuunnistuksen MM-kisojen knock-out-sprintissä Tanskassa. Kirmula jäi miesten toisessa välieräryhmässä tiukan loppukiritaiston päätteeksi neljänneksi, kun finaaliin eteni vain erän kaksi nopeinta suunnistajaa.

Kirmula jäi toisen finaalipaikan venyttäneestä Ranskan Loic Capbernistä maaliviivalla vain joidenkin senttien päähän.

”Harmittaa aika paljon, kun finaalipaikkaa lähdin hakemaan. Toisaalta pari päivää on vedetty kipulääkkeillä, niin olen tyytyväinen, että pääsi viivalle”, sprinttiviestissä kolhinut Kirmula kertoi.

Tampereen Pyrintöä seuratasolla edustava Venla Harju eteni myös välierävaiheeseen, mutta hän tuli lopulta viimeisenä maaliin naisten toisessa välierässä.

Harjun välierän kaikki kilpailijat etenivät täysin samoja reittejä ensimmäiset seitsemän rastia, mutta norjalainen Andrine Benjaminsen ja Harju lähtivät viimeiselle rastille hieman pidempää reittiä kuin loput neljä suunnistajaa, minkä myötä he putosivat kärkitaistosta. Harju jäi finaalipaikasta lopulta 12 sekunnin päähän.

Välieräpaikkansa Harju lunasti helposti. Hänen puolivälierästään jatkoon edennyt kärkikolmikko irtosi hyvissä ajoin häntäpään kolmikosta, ja Harju oli lopulta eränsä toinen. Kirmula sai taistella myös välieriin pääsystä tiukassa loppukirikamppailussa, jossa hän pinkoi vielä toiseksi.

Aamun karsinnoista suomalaissuunnistajista jatkoon etenivät myös Akseli Ruohola ja Marika Teini, mutta he karsiutuivat puolivälierissä. Suomalaisista karsinnassa parhaiten sijoittuivat naisissa Harju, joka oli eränsä toinen, ja miehissä Kirmula, joka oli erässään jaetulla kolmossijalla.

Teini oli erässään 12:s ja Ruohola kahdeksas. Ida Haapala jäi erässään 13:nneksi ja putosi jatkosta sekunnin erolla. Tuomas Heikkilä oli eränsä 17:s. Jatkopaikka olisi tullut kuusi sekuntia paremmalla ajalla.

Knock-out-sprintin MM-finaaleissa miesten mestariksi suunnisti Sveitsin Matthias Kyburz. Hän voitti viime vuonna myös lajin ensimmäisen miesten Euroopan mestaruuden. Sveitsiläisen perässä hopealle ehti Ruotsin August Mollen ja pronssille Jonatan Gustafsson.

Ruotsalaisten mitalijuhlia jatkoi naisten maailmanmestariksi ylivoimaisesti suunnistanut Tove Alexandersson. Hän jätti Ison-Britannian Megan Carter Daviesin hopealle ja Alankomaiden Eef van Dongenin pronssille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut