Nuori supertähti Carlos Alcaraz joutui yli neljän tunnin piinaan Wimbledonissa

Henri Kontisen entinen nelinpelipari pääsi lähelle jättiyllätystä.

Espanjalainen Carlos Alcaraz helpottui, kun paikka toiselle kierrokselle irtosi mielettömän kamppailun jälkeen.

27.6. 21:38

Lontoo

Saksalainen Jan-Lennard Struff oli järjestää Wimbledonin tennisturnauksen avauspäivänä jättiyllätyksen ja samalla hän olisi rikkonut tuhansien fanien sydämet.

Struff piinasi lajin uutta supertähteä Espanjan Carlos Alcarazia viisi erää katetulla ykköskentällä. Struff johti vielä kolmen erän jälkeen 2–1, mutta Alcaraz pystyi kääntämään ottelun.

Ykköskentän yleisö oli revetä liitoksistaan, kun Struffin rystyvastaus kaarsi rajojen ulkopuolelle toisessa ottelupallossa. Alcaraz vei kamppailun 4–6, 7–5, 4–6, 7–6, 6–4.

Viisieräinen näytelmä kesti neljä tuntia ja kymmenen minuuttia ja piti yhtä lailla Alcarazia kuin yleisöä jännityksessä alusta loppuun.

Jokaisen Alcarazin, 19, voittaman pisteen jälkeen näki ja kuuli, kumpaa yleisö toivoi ja halusi jatkoon.

Struff on Henri Kontisen entinen nelinpelipari, mutta kaksinpelissä hän uransa valuu alaspäin. ATP-sijoitus on enää 155, mutta se ei haitannut maailmanlistan seitsemänneksi rankatun Alcarazin piinaamista.

Alcaraz syötti ottelussa 30 ässää, mutta hänellä oli suuria vaikeuksia, kun Struff sai pidettyä lyöntinsä pitkinä ja matalina.

Lue lisää: Mestaruutta puolustava Novak Djokovic avasi Wimbledonin yhdellä erätappiolla

Tennisherkuttelijat puhuivat heti arvontakaavion valmistuttua, että turnauksen edetessä odottaa maukas kohtaaminen Novak Djokovicin ja Alcarazin välillä.

Djokovic selviytyi avausottelustaan Etelä-Korean Soonwoo Kwonia vastaan neljässä erässä kuin verrytellen, mutta Alcarazin täytyy parantaa paljon, että reitti osuu samaan saumaan mestaruutta puolustavan Djokovicin kanssa.

Wimbledon lähti käyntiin tutussa englantilaisessa säässä. Sade ja päivänpaiste vuorottelivat, mutta katettuja Keskuskenttää ja ykköskenttää pisarat eivät sotkeneet.

Emil Ruusuvuori aloittaa Wimbledon-urakkansa tiistaina Japanin Yoshihito Nishiokaa vastaan kentällä 15 arviolta noin kello 17–18.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut