Kooveen pelaajatilanne on poikkeuksellisen hyvä – ”Meillä on mahdollisuus taistella vaikka Mestiksen kannusta”

Tamperelaisseura on tehnyt tulevaksi kaudeksi jo 22 sopimusta.

Kooveen luotsi Miikka Kuusela odottaa toiveikkaasti tulevaa kautta.

27.6. 18:16

Kooveen valmentaja Miikka Kuusela silmäilee tyytyväisenä joukkueen tämänhetkistä kokoonpanoa.

Mestikseen valmistautuva tamperelaisseura on tehnyt jo 22 sopimusta tulevaa kautta varten. Koovee on kiinnittänyt kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja yksitoista hyökkääjää.

”Suoraan sanottuna tilanne on hyvä. Monena kesänä koossa on ollut vain muutama pelaaja, kun olen astellut juhannussaunaan”, Kuusela kuvailee.

Nyt Koovee sai kiinnitettyä vielä viisi pelimiestä keskikesän juhlan kunniaksi. Hyökkääjät Tomi Iso-Mustajärvi, Okko Kangasniemi ja Samu Markkula sekä puolustajat Miro Hovinen ja Oskari Kantola vahvistavat ryhmää entisestään.

”Totta kai pidämme antennit ylhäällä ja seuraamme tilannetta, mutta tällä hetkellä ei ole akuuttia hakua päällä”, Kuusela tiivistää.

Iso-Mustajärvi, 30, innostui uudestaan viime kaudella saatuaan tilaisuutensa Ilveksen liigajoukkueessa koronamyllerryksen seurauksena. Kokenut sentteri todisti kypsyytensä loppukauden tuurauskeikan aikana ja sai huipennukseksi pronssimitalin kaulaansa. Samalla tuli iso virtapiikki.

Markkula, 28, kamppaili pitkään syömishäiriön kanssa ja kertoi tästä avoimesti Jatkoajan haastattelussa. Jääkiekko jäi sivurooliin itsetutkiskelujakson aikana. Nyt asiat ovat taas järjestyksessä. Mielenkiintoista seurata, mitä kaukalossa tapahtuu. Eväitä on, kuten kauden 2018–19 Mestis-saldo (16+47=63) Hermeksestä todistaa.

Kangasniemi, 22, on läänintaitelija Iikka Kangasniemen pikkuveli. Myös hänelle on kaavailtu paikkaa tuloksentekoyksikössä.

Puolustajista Ruotsista kotiutuva Hovinen, 30, tuo takalinjoille äijämäisyyttä ja Rovaniemeltä siirtyvä Kantola, 23, kiekollista osaamista. Kantolan odotusarvoista kertoo paljon se, että hän oli Kärppien A-junioreiden kapteeni kaudella 2018–19.

”Meillä on nyt koppi täynnä hyviä pelaajia. Määrääkin löytyy niin paljon, että saamme kilpailua joukkueen sisällekin. Jospa pääsisimme vetämään kauden läpi ilman jatkuvia kokoonpanohuolia.”

Koovee on panostanut joukkueeseen aiempaa enemmän. Kun päälle lisätään vielä toimiva yhteistyö Ilveksen liigajoukkueen kanssa, odotusarvot ovat nousseet selkeästi.

”Tällä ryhmällä on mahdollisuus taistella aivan Mestiksen kärkisijoista – miksei vaikka kannusta”, Kuusela heittää.

JOUKKUE

Koovee 2022–23

Maalivahdit: Reima-Ville Roos, Verneri Virtanen.

Puolustajat: Matias Hautala, Miro Hovinen, Kalle Hällfors, Jami Hänninen, Oskari Kantola, Elias Ruusu, Markus Västilä, Jeremi Wehmas, Adam Wolin.

Hyökkääjät: Santeri Aalto, Perttu Aho, Erik Ahopelto, Samu Markkula, Tomi Iso-Mustajärvi, Okko Kangasniemi, Aku Kinnari, Vili-Jesper Koivula, Verneri Metsänen, Ville Nieminen, Santeri Sillanpää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut