Perttu Ruuska loisti ”lyönti­kelissä” pesiskesän ennätys­yleisön edessä – huippupelin avausjakso loppui hyvin kummallisesti

Manse PP venytti voittoputkensa jo kahdeksaan Aamulehden Viikon ottelussa.

Perttu Ruuska oli avainhahmo Mansen vierasvoitossa Sotkamossa. Kuva huhtikuulta 2022.

29.6. 21:08 | Päivitetty 29.6. 21:48

Aamulehti

Sotkamossa vallitsi keskiviikkona sää, jollaista pesäpallopiireissä kutsutaan ”lyöntikeliksi”. Miesten Superpesiksen huippuottelussa se näkyi varsinkin aluksi myös tulostaululla, vaikka vastakkain olikin kaksi ulko­pelin yleensä hienosti hallitsevaa joukkuetta.

Aamulehden Viikon ottelussa Manse PP haki uusitulta Hiukan pesäpallo­stadionilta arvokkaan vierasvoiton Sotkamon Jymystä. Ottelun loppulukemat olivat Manselle 2–0 (5–4, 2–1).

Voitto oli Manselle jo kahdeksas peräkkäin. Heikko alkukausi alkaa olla kaukana takanapäin, ja sarjataulukossa joukkue lähestyy pääkilpailijoitaan kovalla vauhdilla.

Mansen lyöjäjokeri Perttu Ruuska käytti lyöjille otolliset olosuhteet maksimaalisesti hyväkseen. Joukkueensa seitsemästä lyödystä juoksusta hänelle kirjattiin yhtä vaille kaikki (1+5).

”Näillä helteillä pallo yksinkertaisesti liikkuu paljon kovempaa. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta silloin pallo kulkee tosi lujaa, joten saumalyönnit ynnä muut on vaikeampia pysäyttää”, Ruuska kuvaili lyöntikelin käsitettä pelin päätyttyä.

”Nyt on vähän jopa tyhjä olo, kun itselläni oli niin kova tunnelataus peliin. Mielestäni pelasimme pääsääntöisesti hyvin, meillä oli hallinnan tunne jatkuvasti ja johdimme käytännössä koko pelin.”

Mansen voittoa todisti pesäpallokesän tähänastinen ennätysyleisö. Huippupeli ja -keli houkutteli Hiukkaan 3 041 katsojaa, kun ylipäätään 2 000 katsojan raja oli ylittynyt vasta kahdesti aiemmin.

Avausjaksolle kummallinen loppu

Jymyn vastustajat olivat edellisessä kuudessa pelissä onnistuneet yhteensä neljästi. Ruuska ei kuitenkaan noita lukuja pelästynyt vaan löi heti ensimmäisessä sisävuorossa ajotilanteessa pallon kolmospuolelta lähes viereiseen Sapsojärveen.

”Oli suunniteltu juttu, että sillä lähdetään peliin. Nyt sattui lyönti onnistumaan kuten kuuluukin, ja saimme isomman onnistumisen kerralla, jonka turvin oli hyvä lähteä peliin”, Ruuska kertoi.

”Yksittäiset huippuyksilöt ratkaisivat pelin. Perttu Ruuskan lyönti tolpasta oli komea, ja ensimmäinen jakso ratkesi siihen”, totesi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen Ruudun haastattelussa.

Jakson edetessä Jymy sai eroa kurottua kiinni puhkomalla toistuvasti Mansen kakkospuolta, ja viimeiseen sisävuoroon kotijoukkue lähti 4–5-tappioasemasta.

Sitten jaksolle saatiin kovinkin hämmentävä lopetus, kun yllätysvalintana kahden palon ajotilanteeseen otettu Ville Viita löi viimeisellään lyhyen varsilyönnin ykkösrajaan.

Jymy tuuletti jo helppoa tasoitusta, mutta pallo vierikin ykkösvahdin hanskaan ennen kuin etenijä ehti kotipesään – joten Viidasta syntyi jakson välittömästi päättänyt kolmas palo, ja juhlijoiksi vaihtui Manse PP.

”Siinä oli vielä loppuhuipennus! Jännä tilanne, mutta onneksi päättyi meidän kannalta hyvin”, Ruuska naureskeli.

Toisella jaksolla juoksut vähenivät, mutta voittaja ja voittomarginaali olivat samat.

Itä–Länteen ei valintaa

Viime peleissä jälleen huippuvirettään löytänyttä Ruuskaa ei poikkeuksellisesti valittu tänä vuonna Tampereella pelattavaan Itä–Länsi-otteluun, sillä alkukausi uudessa joukkueessa oli hänelle hankala.

”Se ei kyllä yllättänyt yhtään, tuolla ovat Lännen muut lyöjämöröt lyöneet sen verran vakuuttavasti”, Ruuska kehui.

”Sen viikonlopun saa itse käytettyä hyödyksi, kun on kovat otteluruuhkat ja helteitä, niin on ihan hyväkin saada huilia siihen kohtaan.”

Tallenne Aamulehden Viikon ottelusta on katsottavissa osoitteesta aamulehti.fi/live.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut