Mansen kriisipalaverista käynnistyi pitkä voittoputki – ”Askel askeleelta yritetään laittaa palikoita kuntoon”

Manse PP otti tiistaina Raahessa jo seitsemännen perättäisen voittonsa.

Manse PP:n johtohahmoihin kuuluva Tuomas Jussila toi tiistain pelissä kolme juoksua. Kuva viime kauden puolivälieristä.

28.6. 20:57

Aamulehti

Kun Manse PP:n miehet hävisivät toukokuun lopulla kolme ottelua peräkkäin, piti joukkue keskuudessaan jo huomattavasti tavallista tiukkasävyisemmän palaverin.

Siinä pureuduttiin pelillisiä asioita syvemmälle – jopa siihen, miksi kukin ylipäätään pelaa lajia nimeltään pesäpallo, ja miten joukkuepelissä on uurastettava tiimikavereidensa puolesta.

Ankeaa KPL-tappiota ja tuota palaveria on seurannut nyt seitsemän perättäistä voittoa. Niistä seitsemäs tuli tiistaina Raahessa, jossa Manse oli odotetun ikävä vieras Pattijoen Urheilijoille.

Manse vei tiistaina voiton lopulta lukemin 2–0 (4–2, 7–4). Onnistumisia tuli laajalle rintamalle: 12 pelaajasta vain kolme jäi ilman lyötyä tai tuotua juoksua.

”Kokonaisvaltaisesti hallittu peli pitkästä aikaa”, tiivisti kolme juoksua tuonut ja sataprosenttista sisäpeliä pelannut Tuomas Jussila.

Teillä oli KPL-tappion jälkeen kriisipalaveri, jota on nyt seurannut seitsemän voittoa putkeen. Voiko palaverin siis sanoa tuottaneen toivotun tuloksen?

”Jaa kriisipalaveri? Siitä en tiedä mitään, mutta onhan tässä palaveerattu koko ajan kaiken­näköistä. Askel askeleelta yritämme laittaa palikoita kuntoon”, Jussila totesi.

Kierrätystä tulevaa varten

Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskasta kotoisin olevalle Jussilalle Rännärin pesäpallostadion on vuosien takaa hyvin tuttu paikka, josta muistot ovat lämpimiä: hänen pääsarjauransa käynnistyi Pattijoella, ja sieltä käteen jäi kaudelta 2008 myös uran ensimmäinen Suomen mestaruus.

Pelialusta on sittemmin uusittu, mutta kentän ominaispiirre on yhä tallella.

”Se on edelleen todella kimmoisa”, Jussila kertoi.

Avausjaksolla Manse siirtyi ensimmäisellä sisävuorollaan 2–0-johtoon. PattU onnistui heti perään tasoittamaan, mutta kun Manse seuraavan kerran meni edelle, loppuivat isäntien eväät.

Toisella jaksolla Manse otti jälleen nopeasti johdon, tällä kertaa 3–0-mallisena. Jälleen PattU taisteli sitkeästi – mutta vain hetken, sillä Manse meni pitkässä, neljä juoksua tuottaneessa kolmannessa sisävuorossaan lopullisesti menojaan.

Manse oli muuttanut aiemmista otteluista hieman lyöntijärjestystään. Jussilalla hihassa oli tällä kertaa kolmosen sijaan numero kaksi.

”Ainakin tänään se toimi, kun voitto tuli”, Jussila totesi.

”Kun on lämpimät kelit niin pyritään kierrättämään miehiä että päästäisiin aina pelaamaan mahdollisimman freesinä. Pitää ajatella aina pidemmälle kuin vain sitä yhtä peliä.”

Kodin kautta Sotkamoon

Mansen voittoputken aikana otteluohjelma ei ole ollut aivan vaikeimmasta päästä. Heti keskiviikkona edessä on vaihteeksi todellinen haaste.

Manse jatkaa Raahesta matkaa vajaat 250 kilometriä itään ja kohtaa vieraskentällä Sotkamon Jymyn Aamulehden Viikon ottelussa.

”Kova vääntö tulossa. Ulkopeli on toiminut, mutta sisäpelissä meidän pitää edelleen saada enemmän peräkkäisiä onnistumisia”, Jussila arvioi.

Puolivälissä oleva pelireissu on Oulussa asuvalle Jussilalle sikälikin mieluisa, että hän pääsee pelien välissä piipahtamaan kotona.

”Onneksi tähän reissuun sai lisättyä senkin. On se mukavaa käväistä välillä kotonakin.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut