Susijengillä on tällä viikolla paljon pelissä – suomalaisia hemmotellaan neljän vuoden tauon jälkeen

Jos Suomi kaataisi Espoossa Ruotsin, se lähtisi jatkolohkoon alkulohkonsa voittaneena. Yhtä mehukasta mahdollisuutta lunastaa MM-paikka harvoin tulee.

27.6. 19:00

Aamulehti

Suomalaiset koripallon ystävät pääsevät tällä viikolla nautiskelemaan neljän vuoden tauon jälkeen miesten maajoukkuekoripallosta, jossa kummallakin maalla on käytössään paras mahdollinen kokoonpano.

Parhaat pelaavat parhaita vastaan, mikä idea!

Susijengi-fanit ovat viimeksi nähneet Lauri Markkasen ja Euroopan parhaat sinivalkoiset pelurit yhdessä kesällä 2018 kiitos kansainvälisen koripalloliiton Fiban taannoisen suurupean päätöksen. Päätös siirsi syksyn 2019 MM-kisojen karsinnoista alkaen karsintapelit pitkin kalenterivuotta, mikä tiesi NBA- ja Euroliiga-huippujen katoamista maajoukkuepeleistä, pois lukien kesäottelut ja arvokisat.

Jalkapallossa, lentopallossa tai salibandyssa pelilipun ostaja tietää näkevänsä maaotteluissa joka kerta parhaat kynnelle kykenevät pelurit – koripallossa ei.

Tällä viikolla herkkua on kuitenkin luvassa. Suomi kohtaa torstaina Ruotsin kotiparketillaan ja sunnuntaina kivikovan Kroatian vieraskentällä MM-karsintojen alkulohkon viimeisissä otteluissa. Markkanen, Sasu Salin ja kumppanit vastaan Ruotsin paatuneet eurotähdet. Suomelle panoksena on alkulohko C:n voitto. Ei ole yllättävää, että Koripalloliitto möi torstain kotiottelun loppuun 6900-paikkaisessa Espoon areenassa.

Suomi ei ole selviytynyt MM-kisoihin karsintojen kautta koskaan. Jos Suomi kaataisi Espoossa Ruotsin, se lähtisi jatkolohkoon alkulohkonsa voittaneena ja huonoimmillaankin 4–2-saldolla. Yhtä mehukasta mahdollisuutta lunastaa MM-paikka harvoin tulee.

Ruotsi pöllyytti taitavalla ja tasaisella joukkueellaan Susijengin turkkia Globenin karsinta-avauksessa. Nyt Suomella on parempi kokoonpano ja makean revanssin paikka, eikä se ole hävinnyt karsinnoissa Tukholman illan jälkeen. Helmikuiset Slovenia-voitot olivat vakuuttavia. Nyt mukaan saadaan vielä Markkanen.

Voitto takaisi paitsi erinomaiset asetelmat MM-karsintojen jatkoon myös parhaan mahdollisen alun uuden päävalmentajan Lassi Tuovin ja nuorenevan pelaajarungon yhteiselle aikakaudelle. Torstaina on paljon pelissä.

Korjattu 28.6.2022 kello 10.20: Poistettu jääkiekko listalta lajeja, joissa parhaat pelaavat aina parhaita vastaan maaotteluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut