Mestaruuden vienyt Ida Hulkko on yhä varma päätöksestään – seuraavaksi hän ui vain Näsijärvessä ja ulkomailla

TaTu Tampere juhli lähes odotusten mukaisesti. Olli Kokon varvas kramppasi lähtöhetkillä.

Ida Hulkko vei sadan metrin rintauinnin SM-kultaa ajalla 1.09,38.

2.7. 21:32

TaTu Tampere sai lauantaina kotiradallaan Kalevassa lähes odotusten mukaan kolme mestaruutta ja yhden hopean SM-uintien kolmantena päivänä.

Odotetut mestaruudet voittivat Ida Hulkko 100 metrin rintauinnissa ja Olli Kokko 50 metrin rintauinnissa. Päävalmentaja Jere Jänneksen mukaan miesten 4x100 metrin sekauintiviestin mestaruus ei ollut etukäteen yhtä varma.

”Illan päätöslajista olin varma mitalista, mutta mestaruudesta en yhtä varma. Toki viestissä voi aina sattua kaikenlaista”, Jännes sanoi.

Naisten 100 metriltä odoteltiin aamun alkuerien perusteella kolmoisvoittoa, mutta kolmikon nuorin Anniina Murto oli neljäs ajalla 1.10,50 hävittyään mitalin 16 sadasosan erolla. Hulkon voittoaika oli 1.09,38 ja Veera Kivirinnan hopea tuli ajalla 1.09,76.

”Murto hieman jännitti tilannetta ja uinnissa oli tekniikkavirhe. Kivirinnan aamun uinti oli parempi kuin illalla, aamulla uinti sujui helposti. Hulkolla taas on kova kokemus apuna, hän on tottunut uimaan tiettyä vauhtia”, Jännes analysoi kolmikkoa.

Hulkko tuli Kalevan altaaseen tosiaan vanhoilla pohjilla. Hän ei erikseen herkistellyt kuntoa kesken loman, joka jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

”Uinti sujui vanhoilla pohjilla, mutta täysillä tietenkin uin kovassa seurassa. Tavoite oli alittaa 1.10”, Hulkko sanoi.

Hulkko jätti tämän kesän arvokilpailut väliin. Hän on edelleen sitä mieltä että päätös oli oikea.

”Liian monena vuotena en malttanut olla lomillakaan pois altaasta. Nyt käyn uimassa korkeintaan Näsijärvessä ja jossain ulkomailla loman aikana”, Hulkko lupasi.

Elo-marraskuussa on edessä tiukka harjoittelujakso. Hulkon mielessä on Melbournen lyhyen radan MM-kilpailut 13.–18. joulukuuta. Hulkko viettää Australiassa 12. joulukuuta 24-vuotispäiviään.

”Lähes aina ovat jotkin arvokisat olleet samaan aikaan kuin synttärit, siinä ei ole mitään harvinaista. Odotan kisoja, en ole koskaan käynyt Australiassa.”

Olli Kokon tavoitteena oli rikkoa Eetu Karvosen SE-aika.

Olli Kokko ui aamun alkuerissä sadasosan päähän ennätyksestään 27,60. Illalla tavoitteena oli rikkoa katsomossa olleen Eetu Karvosen SE-aika 27,39 vuodelta 2009.

”Eetu ui tuolloin samalla radalla kuin minä nyt. Olisi ollut huippua tehdä ennätys hänen katsellessaan, mutta ehkä uinti meni yli-yrittämiseksi. Mutta aina kun alittaa 28 sekuntia, niin voi olla tyytyväinen ja tulipa myös ensimmäinen aikuisten SM-kulta”, Kokko korosti.

Kokko sanoi varpaan krampanneen lähtöhetkillä.

”En osaa sanoa vaikuttiko tuo aikaan lainkaan”, Kokko sanoi.

Kokko opiskeli 2010-luvulla Havaijin yliopistossa Honololussa taloustieteitä ja rahoitusalaa 4,5 vuotta. Sen jälkeen hän teki Prahassa alan töitä lähes kaksi vuotta.

”Pidin ajasta Havaijilla ja myös treenaamisesta siellä. Heidän systeeminsä sopivat ainakin minulle”, Kokko vakuutti.

Kokko juhli siis lauantaina kahta mestaruutta, muut kolme kultamitalistia olivat Metin Aydin, Lassi Niemi ja Anton Herrala.

Huumoria riitti, kun Niemeä lähes kymmenen vuotta vanhemmat muut juhlistivat kuopuksen voittamaa mestaruutta.

”Etumatka osuudelle lähtiessä oli niin suuri, ettei tarvinnut stressata lainkaan uintia. Meillä oli viestissä todella hyvä nippu miehiä koossa”, Herrala sanoi.

Herrala jäi 100 metrin vapaauinnissa omien sanojensa mukaan vaaksan verran mitalista ja oli neljäs.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut