Manse PP matkaa stadionille, joka on hetken lajinsa uusin – Sotkamossa vastaan tulee kolme kovaa Korhosta

Aamulehden Viikon ottelussa Manse PP matkaa Sotkamoon ja kohtaa ”Kainuun kultajunaksikin” nimetyn miesten Superpesiksen kestomenestyjän.

Roope Korhonen jatkaa Sotkamon Jymyn tähtenä. Yksi pesäpallohistorian vaarallisimmista lyöjistä pelaa Jymyssä jo 23. kauttaan. Kuva vuodelta 2016.

29.6. 7:00

Aamulehti

Juhannuksen juhlinta on takanapäin, ja pesäpallokausi pääsee pienen paussin jälkeen taas jatkumaan.

Manse PP:n miesten alkuviikko muodostuu reissusta pohjoiseen. Tiistaina joukkue käy Raahessa ottelemassa Pattijoen Urheilijoita vastaan, ja keskiviikkona suuntana on Sotkamo ja uusittu Hiukan pesäpallostadion.

Kuvankauniissa pesispyhätössä kello 18 alkava Sotkamon Jymyn ja Manse PP:n välinen huippukamppailu on samalla myös Aamulehden Viikon ottelu.

Lue lisää: Suora keskiviikkona kello 18.30: Manse PP kohtaa Sotkamon Jymyn Superpesiksessä – katso huippuottelu tästä

Kun Kaupin pesäpallostadionin valmistumista odotellaan, on Hiukan uusittu stadion tuorein pesäpallonäyttämö. Sotkamossa kyse on tosin täysin uuden stadionin sijaan vanhan melko perusteellisesta uudistamisesta.

Hiukan pesäpallostadion sijaitsee näyttävällä paikalla Sapsojärven rannalla. Omalaatuisen ilmeen kentälle tuo myös violetti tekonurmi.

Jymy ei olisi Jymy, ellei kokoonpanosta löytyisi useampaa Korhosta.

Tällä kaudella heitä on ollut edustus­joukkueessa kolme. Vaikka määrä ei ylläkään aivan huippuvuosien tasolle, on tuossa kolmikossa laatua yllin kyllin.

Koppari Jussi Korhonen pelaa pian Kaupissa uransa ensimmäisessä aikuisten Itä–Lännessä, joukkuekaverinaan toissa kauden Vuoden pesäpalloilija Niko Korhonen.

Lyöjäjokeri Roope Korhosen Itä–Lännet on sen sijaan pelattu. Kyse ei kuitenkaan ole tason riittämättömyydestä: juhannustauolta palatessa hän oli lyöjätilastossa toisena, vain yhden kunnarin verran Juha Niemeä jäljessä.

Jo vuonna 2000 pääsarjauransa aloittanut Korhonen, 41, on kaikkien aikojen lyöjätilastossakin toisena, edellään ainoastaan Jere Dahlström. Suomen mestaruuksia Korhosella on 12 ja päälle himmeämpiä mitaleita vielä kahdeksan.

Sarjataulukkoa katsomalla ero Jymyn ja Mansen välillä näyttää ensin isolta. Viikon alkaessa välimatkaa oli seitsemän pisteen verran.

Jymy oli kuitenkin pelannut 14 ottelua Mansen 11:tä vastaan. Pistekeskiarvossa joukkueet ovatkin lähes tasoissa sijoilla 2–4 yhdessä Kouvolan Pallonlyöjien kanssa, Vimpelin Vedon pitäessä kärkipaikkaa.

Viikon ottelusta onkin syytä odottaa tiukkaa taistelua. Jymyllä alla on seitsemän pelin voittoputki, mutta luultavasti myös jonkin verran hampaankolossa viime syksyltä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime vuoden välierissä, joissa Manse vei pidemmän korren suoraan kolmessa ottelussa kolmella niukalla voitolla.

Aamulehden Viikon ottelu Sotkamon Jymy–Manse PP ke 29.6. klo 18: aamulehti.fi/live.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut