Kalle Rovanperä on voitossa kiinni MM-Keniassa – "Rajut osuudet tulimme fiksusti läpi"

Lähimmän MM-uhkaajan Neuvillen matka jäi kesken.

Kalle Rovanperä valmistautui rallin MM-sarjan Ruotsin osakilpailuun Uumajassa 24. helmikuuta 2022.

25.6. 16:10 | Päivitetty 25.6. 19:48

Toyotan Kalle Rovanperä selvitti Kenian MM-rallin äärimmäiset olot mestarillisesti lauantaina. Suomalaiskuski lähtee selvästä johtoasemasta kisan kuudelle viimeiselle erikoiskokeelle sunnuntaina.

Rovanperä johtaa rallia 40,3 sekunnin erolla ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

”Varsinkin iltapäivällä oli tosi vaikeaa. Pätkillä oli satanut vettä, ja pitoa ei ollut ollenkaan. Vettä ja mutaa oli tiellä yllättävän paljon. Saimme silti ajettua hyvät vedot niissä olosuhteissa”, Rovanperä summasi.

”Rajut osuudet tulimme fiksusti läpi, emmekä hävinneet kovin paljon aikaa. Yritin löytää pitoa jostain ja pitää auton puhtaalla linjalla. Ihan kaikkeen tuolla ei voi varautua, mutta ainakin tähän asti on mennyt hyvin”, kipeää oloa lauantaina valitellut Rovanperä jatkoi.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä reilut 80 erikoiskoekilometriä, ja olot ovat jälleen äärimmäisen rajut.

”Huomenna (sunnuntaina) on normaalia pidempi sunnuntain ajopäivä luvassa. Meidän on vain pysyttävä skarppina ja pystyttävä ajamaan mahdollisimman hyvä suoritus. Varsinkin toinen ajolenkki tulee olemaan mielenkiintoinen”, Rovanperä mietti.

Toyota kiinni jättipotissa

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla on kilpailussa neloisjohto. Takamoto Katsuta on kiinni uransa toisessa palkintosijassa.

Kolmantena olevan Katsutan etumatka neljättä sijaa hallussaan pitävään Sebastien Ogieriin on liki puolitoista minuuttia.

Hyundain Ott Tänak keskeytti voittotaistelusta lauantaina teknisen vian vuoksi. Saman tallin Thierry Neuville puolestaan rysäytti puuhun päivän viimeisellä erikoiskokeella.

”Kuljettajat ajoivat tosi hyvin. Mitään isompia ongelmia ei ollut. Joitain rengasrikkoja tuli, mutta ei niille voi mitään. Pätkillä oli tosi teräviä irtokiviä, että se oli aivan tuurissaan, että tuleeko rengasrikkoja vai ei”, Latvala hehkutti tiimiään.

”Voimme olla tosi tyytyväisiä, että olemme näin hyvissä asetelmissa. Neljä autoa kun on kärjessä, niin onhan se mieletön juttu. Huomenna (sunnuntaina) on kuitenkin vielä pitkä päivä luvassa.”

Lue lisää: Rovanperän johto kutistui Kenian MM-rallissa – "Vähän tuntuu kipeältä"

Päivitys 25.6. kello 17.16: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Päivitys 25.6. kello 19.48: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut