Beach volley EM-kisoissa nähdään tamperelais- ja sastamalalaislähtöiset pelaajat – Suomesta kolme paria EM-hiekalle

Santeri Sirén ja Jyrki Nurminen saavuttivat parinsa ensimmäisen EM-kisapaikkansa. Vilhelmiina Prihti pelaa myös ensimmäisissä EM-kisoissaan. EM-kisat pelataan Saksassa elokuussa.

Vilhelmiina Prihti (vasemmalla) ja Aliisa Vuorinen voittivat viime viikonloppuna beach volleyn SM-kiertueen osakilpailun Sastamalassa. Prihti suuntaa elokuussa lajin EM-kisoihin.

21.6. 20:26

Aamulehti

Tamperelaislähtöinen beach volleyn pelaaja Santer Sirén ja sastamalalaislähtöinen Vilhelmiina Prihti edustavat Suomea lajin EM-kisoissa Saksan Münchenissä 11.–21. elokuuta.

Suomi sai kolme paria mukaan beach volleyn EM-kisoihin. Naisten sarjassa edustavat parit Taru Lahti-Liukkonen/Anniina Parkkinen ja Niina Ahtiainen/Vilhelmiina Prihti sekä miehissä Jyrki Nurminen/Santeri Sirén.

Suomalaispari Taru Lahti-Liukkonen/Niina Ahtiainen pelasivat juuri Rooman MM-kisoissa ja olivat sijalla 17. EM-kisoissa he pelaavat eri parien kanssa. Jos he olisivat pelanneet yhdessä, Suomi olisi saanut rankingin kautta naisiin mukaan vain yhden parin.

Sastamalasta lähtöisin oleva Prihti voitti viime viikonloppuna Nurmisen ja Sirénin tavoin SM-kiertueen avausturnauksen Sastamalassa. Silloin hänen parinsa oli Aliisa Vuorinen. Nyt pariksi vaihtuu MM-kisakävijä Ahtiainen.

Prihtille naisten EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset, Ahtiaiselle kuudennet, Parkkiselle kahdeksannet ja Lahti-Liukkoselle peräti yhdeksännet.

Miesten edustus beach volleyn EM-tasolla ei ole jokavuotista suomalaisille. Viimeksi Nurminen pelasi silloisen parinsa Pekka Piipon kanssa vuosina 2017 ja 2015. Sitä ennen suomalaispari oli mukana vuonna 1993.

Nykyisin Helsingissä asuva tamperelaislähtöinen Sirén pääsee nyt ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa. Nurmiselle EM-kisat ovat kolmannet. Pari on pelannut Suomen kenttiä jo vuosikausia ilman tappioita. Mukaan mahtui rankingin kautta 30 joukkuetta ja suomalaiset olivat rankingissa sijalla 28.

Jyrki Nurminen (edessä) ja Santeri Sirén suuntaavat beach volleyn EM-kisoihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut