Venäläinen tennis­pelaaja vaihtoi kansalaisuutta ja sai itselleen paikan Wimbledonissa

The Timesin tietojen mukaan Natela Dzalamidzen ilmoittautuminen Wimbledoniin on hyväksytty.

Wimbledonin tennisturnaukseen osallistuva Natela Dzalamidze on nykyään georgialainen.

20.6. 22:10

Wimbledonin tennisturnaus ilmoitti huhtikuussa sulkevansa venäläiset ja valko­venäläiset pelaajat ulos tämän vuoden turnauksestaan. Syynä ratkaisuun oli Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa.

Brittilehti The Timesin mukaan yksi venäläispelaaja keksi kuitenkin porsaanreiän Wimbledonin säännöistä ja onnistui saamaan itsensä turnaukseen mukaan.

29-vuotias Natela Dzalamidze vaihtoi kansalaisuutensa georgialaiseksi, ja kiersi näin venäläispelaajille asetettua kieltoa. The Timesin tietojen mukaan hänen ilmoittautumisensa Wimbledoniin on hyväksytty.

Brittilehdellä ei ole tiedossa, mitä kautta Dzalamidzella on siteitä Georgiaan. Sekä hänen etu- että sukunimensä ovat kuitenkin georgialaista alkuperää.

Dzalamidze on tenniksen maailmanlistalla sijalla 44. Hän pelaa Wimbledonissa nelinpeliä serbialaisen Aleksandra Krunicin kanssa.

Toukokuun Ranskan avoimissa Dzalamidze kilpaili neutraalin lipun alla venäläisen parinsa Kamilla Rakhimovan kanssa. Tuohon turnaukseen kaksikolla oli kansalaisuutensa puolesta lupa osallistua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut