Miesten beach volleyn ykköspari jännittää paikkaansa EM-kisoihin – Suosikit pitivät pintansa, sastamalalaispari juhli kotihiekallaan SM-kiertueen avauksessa

Jyrki Nurmiselle ja Santeri Sirénille ei löydy pysäyttäjää suomalaisilla beach volley -kentillä.

Jyrki Nurminen (lyömässä) voitti parinsa Santeri Sirénin (edessä) kanssa Sastamalan beach volleyn SM-kiertueen kilpailun sunnuntaina. Kuva kesältä 2021.

19.6. 17:15 | Päivitetty 19.6. 19:46

Aamulehti

Ennakkosuosikit juhlivat Sastamalan Kaalisaaressa sunnuntaina beach volleyn SM-kiertueella. SM-kiertueen kesän ensimmäinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna sateisessa ja koleassa säässä.

Miesten turnausvoittoon pelasi pari Jyrki Nurminen/Santeri Sirén ja naisten voiton nappasi pari Vilhelmiina Prihti/Aliisa Vuorinen. Molemmat parit voittivat viime vuonna Suomen mestaruuden. Nurmiselle ja Sirénille turnausvoitto Sastamalassa oli neljäs putkeen ja tämän vuodenkana turnauksessa ei tullut erätappioita.

Nurminen ja Tampereelta kotoisin oleva Sirén ovat Suomen miesten beach volleyn ylivoimaisia hallitsijoita eikä pari ole kotimaan kentillä hävinnyt useaan vuoteen. Pari kiertää myös ahkerasti kansainvälisiä kilpailuja.

”Olemme mukana Tampereen finaaliturnauksessa vielä, mutta muuten menee ulkomaiden peleissä”, Jyrki Nurminen kertoi parin kesäsuunnitelmista Aamulehden suorassa lähetyksessä.

Tavoitteessa siintää SM-kullan lisäksi mahdollinen paikka Münchenin EM-kisoissa elokuussa.

”Maanantaina nähdään, päästäänkö EM-kisoihin. Siinä olisi tavoitetta SM-kullan lisäksi. Kaikkia osa-alueita pitää vielä parantaa”, Sirén kertoi.

Loppuottelussa sunnuntaina kaatui veljespari Valtter ja Arttur Pennanen erin 2–0 (21–17, 21–17). Sama pari kohtasi jo aiemmin turnauksessa, jolloin tulos oli sama 2–0 Nurmiselle ja Sirénille.

”Ollaan aikoinaan treenattu kyllä todella paljon, vaikka nyt ei niin paljoa harjoitella. Paljon on peliminuutteja alla”, Nurminen mietti parin ylivoiman salaisuutta.

Pennaset pääsivät loppuotteluun luovutusvoitolla, kun pari Teppo Pulkkinen/Pekka Piippo joutui loukkaantumisen vuoksi jättämänä välierän pelaamatta.

Arttu Pennanen sijoittui Suomi-paidassa alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa kesäkuussa viidenneksi parinsa Sebastian Pozo Hernandezin kanssa.

Villin kortin miesten turnaukseen saanut pari Urpo Sivula/Valtteri Tuomisto sijoittui jaetulle sijalle 13.

Voitto Sastamalaan

Suomen naisten ykköspari Taru Lahti-Liukkonen/Nina Ahtiainen ei ollut mukana. Pari sijoittui tuoreesti Rooman MM-kisoissa sijalle 17.

Naisten finaalissa Sastamalasta kotoisin olevat Prihti ja Vuorinen voittivat Anniina Muukan ja Anna Rantalan erin 2–0 (21–18, 21–15).

Prihti ja Vuorinen ovat pelanneet Yhdysvalloissa yliopistopelejä. He olivat ensimmäinen naispari, joka saavutti toisen turnausvoittonsa Sastamalassa.

”Vihdoinkin onnistuttiin”, Aliisa Vuorinen totesi loppuottelun jälkeen toisesta turnausvoitosta. Ensimmäinen tuli parille vuonna 2019.

”Lauantaina oli hakemista, kun emme ole pelanneet yhdessä sitten viime kesän SM-finaalien jälkeen”, Vuorinen taustoitti.

Prihti kertoi, että sunnuntain välierässä ja finaalissa tekeminen oli jo huomattavasti parempaa. Pari hävisi turnauksessa vain yhden erän.

SM-kiertueella pelataan turnaukset heinäkuussa Kalajoella ja Helsingissä. SM-finaalit pelataan viime vuosien tapaan Tampereella 12.–14. elokuuta.

Turnauksen pelit ovat nähtävissä tallenteelta osoitteessa aamulehti.fi/live.

Oikaisu 19.6.2022 kello 19.46 naisten voittajaparissa pelasi Aliisa Vuorinen, ei Aliisa Salminen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut