Venla Harju teki huiman suorituksen Pyrinnön ankkurina – ”Nautin joka sekunnista”

Ruotsalaisseurat toistivat viime vuoden tempun ja veivät kolmoisvoiton Venlojen viestissä. Pyrinnölle nyt seitsemäs tila. Minna Kauppi osoitti taitojensa olevan tallella.

IFK Göteborg voitti Venlojen viestin joukkueella Sara Hagström (vas.), Victoria Hästad Björstad, Sanna Fasth ja Elin Månsson.

18.6. 20:19

Mynämäki

Neljäs ja seitsemäs sija Jukolan Venlojen viestissä voivat näyttää sivullisen silmissä valjuilta, mutta joensuulaisen Kalevan Rastin Miia Niittysen ja Tampereen Pyrinnön Venla Harjun huulilla näki silti vapautuneen hymyn.

44. Venlojen viestissä Mynämäessä kolme kärkisijaa karkasivat viime vuoden tapaan ruotsalaisseuroille, ja vain kolmas sija käväisi härnäävän läheltä Kalevan Rastia. Ankkuri Marika Teinin hienoinen etumatka ruotsalaiseen OK Kåreen kuivahti kuitenkin rastinottovirheeseen radan lopussa.

Sprintin MM-kisoissa Tanskassa runsaan viikon kuluttua kilpaileva Harju eteni Pyrinnön ankkurina määrätietoisesti ja nosti seuransa 19. sijalta seitsemänneksi. Harju kiirehti ankkuriosuuden kärkiajan, 1.23 nopeammin kuin voittajajoukkueen IFK Göteborgin Sara Hagström.

”Nautin joka sekunnista”, pian 32 vuotta täyttävä Harju kuvaili.

Harju myönsi maastossa juoksemisen jääneen viime viikkojen aikana vähiin, koska hän on keskittynyt sprinttiharjoitteluun ”kaupunkiympäristössä”.

”Juoksen Tanskassa viestissä, pudotuskilpailussa (knock out) ja henkilökohtaisessa kisassa”, Harju selvitti.

Anni Haanpää (vas.), Saila Kinni, Lotta Eerola ja Venla Harju toivat Pyrinnölle seitsemännen sijan.

Niittynen edusti vielä toissa vuonna Tampereen Kooveeta. Hän vaihtoi seuraa Kalevan Rastiin perheen muutettua Kuopioon.

”Päiviini sisältöä ovat viime aikoina tuoneet runsaan vuoden ikäisen lapsen hoito ja valmennuspäällikön työ Jämsän Retki-Veikoissa. Minulla on kolme henkilökohtaista valmennettavaa”, Niittynen kertoi.

Jos Venlojen viesti käy enteestä, Niittysellä on hyvät mahdollisuudet onnistua lähimmän kuukauden aikana maastosuunnistuksen EM-katsastuksissa. Niistä hän havittelee paikkaa EM-kisoihin Viroon.

”Toistaiseksi minulla ei ole yhtään arvokisaedustusta”, Niittynen täsmensi.

Mynämäen maastossa nopeimmat juoksijat kirmasivat todella vauhdikkaasti, ja isoja aikaeroja oli työlästä kiriä umpeen. Tilastot päihitti oikeastaan vain voittaja IFK Göteborg.

Viime vuoden venlaviestin kakkonen luisui Victoria Hästad Björstadin avausosuudella sijalle 18, tosin vain 1.22 kärjestä. Sanna Fasth hivutti toisella osuudella jo IFK:n kärkeen 36 sekunnin erolla. Kolmannen osuuden Elin Månsson petasi Sara Hagströmille turvallisen johtoaseman (3.02). Maalissa eroa kakkoseen IFK Lidingöön oli 4.23. Kalevan Rasti hävisi voittajalle 6.16.

Pyrinnön viestin avaaja Anni Haanpää vaihtoi sijalla 14 (1.02 kärjestä), mutta toisen osuuden Saila Kinni totesi juoksutauon kostautuneen. Hän oli vaihdossa sijalla 16 (4.27). Yleiseen sarjaan noussut Lotta Eerola pettyi myös omaan suoritukseensa. Hän tuli vaihtoon sijalla 19 (11.36).

”Olen pitänyt kuntoa yllä vesijuoksulla ja pyöräilemällä, kun en ole voinut juosta. Näin nopeakulkuisessa maastossa en pysynyt tällä harjoittelulla kärjen vauhdissa. Harmi sinänsä, kun Anni (Haanpää) juoksi niin hyvin”, Kinni painotti.

Eerola arvioi tehneensä tavallista enemmän virheitä, jotka heikensivät osuusaikaa.

Kangasala SK päätyi Venlojen viestissä sijalle 34, seuran kakkosjoukkue oli 50:s. Pyrinnön kakkonen oli 41:s. Koovee joutui tyytymään sijaan 93.

Lahden Suunnistajat-37:n Minna Kauppi, 39, kertoi kilpailleensa edellisen kerran Venlojen viestissä väliosuudella 15-vuotiaana. Toisen kiepin neljänneksi paras aika Mynämäessä kirvoitti Kaupilta kommentin.

”Juoksu ei oikein kulkenut, mutta suunnistus sujui hyvin”.

Kaupin joukkue sijoittui täpärästi Pyrinnön edelle, kuudenneksi. Ankkuri Elisa Mattila teki pari isoa virhettä, mutta Kauppi lohdutti ensimmäisenä joukkuetoveria muistuttamalla itse tekemistään virheistä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut