Oliver Helander jätti Kuortaneen keihäskisan väliin viime tingassa – kertoi syyn Ylelle: ”Ei tämä ole uutta minulle”

Toni Keränen heitti avauskierroksella ennätyksensä. Hän ja kovat tähdet jättivät puolet heitoista käyttämättä. Seiväshyppääjät vietiin halliin.

Oliver Helander heitti kovan tuloksen Turussa tiistaina.

18.6. 19:01 | Päivitetty 18.6. 21:10

Aamulehti

Oliver Helander ei heittänyt yleisurheilun Kuortaneen GP-kisassa. Helander oli mukana keihäänheiton lämmittelyssä, mutta vetäytyi yllättäen kilpailusta.

”Keskustelimme lyhyesti, ja olkapää ei ole palautunut kauhean hyvin Turun kilpailusta”, Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki sanoi Ylen lähetyksessä.

Helander heitti Paavo Nurmen kisoissa Turussa hurjan tuloksen 89,83 tiistaina.

Helander jätti jo aiemmin alkukesästä Espoon GP-kisan väliin, koska olkapäävaivaa hoidettiin kortisonipiikillä.

Sää oli Kuortaneella huono. Vettä satoi ja lämpöasteita oli vain reilut kymmenen.

”Tänään on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Päätavoite oli pysyä terveenä tämä kilpailun jälkeen”, Pitkämäki sanoi Kuortaneella Ylelle.

Helander toisti valmentajansa sanat myöhemmin.

”Tärkeimmät kisat ovat vasta edessä. Oli parempi tehdä näin”, heittäjä sanoi Ylelle.

Helander luonnehti, että olkapää on ok-kunnossa.

”Ei tämä ole uutta minulle. Uskon, että se palautuu tämän kisan jälkeen”, Helander kertoi ja lisäsi, että hän menee MM-kisoja kohti olkapään ehdoilla.

Kuortaneen keihäskisassa oli mukana kovia nimiä: Anderson Peters, Neeraj Chopra ja Keshorn Walcott. Chopra voitti tuloksella 86,69. Toni Keränen heitti avauskierroksella ennätyksensä 82,10 ja oli Chopran, Walcottin (86,64) ja Petersin (84,75) jälkeen neljäs.

Kärkinelikko jätti kolme viimeistä heittoa heittämättä.

Sää oli sen verran kurja, että seiväshyppykisat vietiin Kuortane-halliin. Suomalaiset hyödynsivät tilaisuutensa, vaikka joutuivat turvautumaan varaseipäisiin. Omat seipäät ovat Euroopan lentokentillä aiempien kisareissujen jäljiltä.

Mikko Paavola voitti miesten kisan kauden parhaallaan 570.

”Tämä kilpailu oli MM-rankingin kannalta tosi tärkeä. Mutta omat seipäät pitää saada, ennen kuin pystyy mitään korkeampia korkeuksia lupailemaan”, Paavola sanoi tiedotteessa.

Pyrinnön Urho Kujanpää ylitti 550 ja oli kolmas. Kujanpää arvioi, että hänen pitää hypätä vielä Oulussa juhannuksena vähintään 560 päästäkseen rankingin kautta MM-kisoihin.

Wilma Murto on tasaisen varmassa alkukesän kunnossa. Kuortaneella hän voitti ylitettyään kauden parhaansa 460 kolmannella yrityksellä.

Kahdeksan metrin rajan tällä kaudella rikkonut Kristian Pulli ei viihtynyt karuissa oloissa pituushyppypaikalla. Tiiviiseen tahtiin viime päivinä kisannut Pulli jäi tulokseen 753. Kolmas hyppy näytti rajulta.

”Oletin, että osuin lankulle ja pistin painetta, mutta piikkari luisti alta. Tulin siihen vissiin vähän kantapää edellä”, Pulli sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Viivi Lehikoinen juoksi taas vakuuttavasti aidatulla ratakierroksella. Lehikoinen voitti ylivoimaisesti ajalla 55,33. Paremmalla säällä ennätys 54,96 olisi luultavasti mennyt jälleen rikki.

Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl jatkoi Kuortaneella Suomen-kiertuettaan. Liukas rinki aiheutti miehille haasteita. Ståhl voitti hänelle vaisulla tuloksella 66,26.

Senni Salminen rikkoi EM-kisojen tulosrajan kolmiloikassa. Hän hyppäsi selkeästi kesän parhaansa 14,32. Salminen rikkoi 14 metrin rajan kolme kertaa.

Salminen kertoi, että hän ei aio enää kilpailla ennen heinäkuisia MM-kisoja.

”Olen tyytyväinen tulokseen. On helpottavaa tietää, että osaan hypätä ja voi tulla pidempikin siivu”, Salminen sanoi STT:n mukaan.

Pyrinnön Reetta Hurske alitti 13 sekuntia kahdesti pika-aidoissa. Hurske juoksi alkuerissä 12,99 ja finaalissa 12,96. Sillä irtosi toinen sija puolalaisen Klaudia Siciarzin (12,86) jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut