Nea Kivelä teki MM-pronssillaan kilpa-aerobicin suomalaishistoriaa – Valkeakosken Voimistelijoiden urheilijoita aerodancen MM-finaalissa neljäntenä

Nea Kivelä voitti MM-pronssia Portugalissa perjantaina kilpa-aerobicissa.

18.6. 14:01 | Päivitetty 18.6. 21:09

Turun Urheiluliiton Nea Kivelä saavutti perjantai-iltana historiallisesti kilpa-aerobicin maailmanmestaruuspronssia Portugalin Guimaraesissa järjestetyssä naisten MM-yksilöfinaalissa. Kivelästä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut aerobicissa mitalin Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n MM-kisoissa.

Fisaf-liiton MM-kilpailuissa suomalaiset ovat saavuttaneet vuosien saatossa useita mitaleita.

Alkukilpailussa viidenneksi sijoittunut Kivelä summasi finaalissa pisteet 20,050. Ukrainan Anastasiia Kurashvili nappasi MM-kultaa pistein 20,950, ja Turkin Ayse Onbasi otti hopeaa pistein 20,350.

”Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui”, onnellinen Kivelä äimisteli Voimisteluliiton tiedotteessa.

”Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan. Tänään todella nautin lavalla, ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa.”

Ryhmien alkukilpailussa Turun Urheiluliiton ryhmä oli yhdeksäs ja jäi MM-finaalin ulkopuolelle ensimmäiselle varasijalle. Joukkueessa kisasivat Kivelän lisäksi Linn Agha, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soirinen.

MM-kilpailut päättyivät lauantaina, ja Suomi jäi päätöspäivänä niukasti aerodance-sarjan finaalissa mitalien ulkopuolelle neljänneksi. Turun Urheiluliiton ja Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue oli sarjan alkukilpailussa kuudes.

Joukkueessa kilpailivat Kivelä, Koponen, Seppälä, Soininen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Nea Vainio ja Kia Österholm.

Päivitetty 18.6.2022 kello 21.09 aerodancen finaalin tuloksella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut