Mansen kovasta vaatimustasosta kertoo, että voitto heikolla esityksellä ei tyydyttänyt ollenkaan: ”Mitään muuta hyvää ei tässä vaiheessa ole”

Manse PP jatkoi voittoputkeaan yhdeksään naisten Superpesiksessä. Helsingissä pelatussa kotipelissä kaatui Roihuttaret pitkän kaavan kautta.

Mansen lukkari Senni Sallinen maestroi joukkueensa peliä Roihuttaret-voitossa. Kuva Loimaalta Pöytyä-ottelusta 5. kesäkuuta.

18.6. 17:33 | Päivitetty 18.6. 18:11

Aamulehti

Manse PP:n lyöjäjokeri Elli Kattelus oli omien sanojensa mukaan ehtinyt 2,5 tunnissa jäätyä Helsingin vesisateessa.

Kattelus kuitenkin löysi itsestään sen verran lämpöä, että ratkaisi naisten Superpesiksen ottelun Helsingin Roihuttaria vastaan kotiutuslyöntikisan jatkopareissa. Kattelus löi kunnarin ja samalla Henna Peltokangas juoksi kotiin. Manse jatkoi voittoputkeaan yhdeksään jaksoin 2–1 (7–3, 1–2, 1–1, 3–1) lähes kolmen tunnin uurastuksen jälkeen.

Kattelus puhkoi kakkosrajan ja pallo tuli lähes omaan peliinsä lämmittelemässä olleen Mansen miesten pelaajien jalkoihin.

”Ratkaisu tuli omasta päästä. Meinasin kangistua kolmoselle”, Kattelus kertoi Ruudun haastattelussa ja viittasi pitkään peliin vesisateessa, mutta ehti lopulta kunnarin arvoisesti pesään.

Helsingin Meilahdessa pelattu Mansen nimellinen kotipeli näytti avausjaksolla olevan tamperelaisten ylimarssi. Manse käytti kärkietenijöidensä vauhtia ja juoksutti lyhyillä kotiutuksilla usean juoksun.

Ykköskärjen pikakiiturit Henna Peltokangas ja Saga-Angelia Raudasoja toivat molemmat neljä juoksua ja isoa kotiutusvastuuta kantavat Siri Eskola ja Anna Ala-Kauhaluoma löivät pelissä kolme juoksua. Koko nelikko valittiin Itä–Länteen.

”Ekalla jaksolla saatiin pienillä hyvin juoksuja, mikä oli tarkoituskin. Toisella jaksolla, kun yritettiin lyödä kovempaa, ei onnistunut. Tilanteita kyllä saatiin, mutta ei juoksuja”, Mansen pelinjohtaja Jari Cavernelis analysoi.

Toisella jaksolla Itä–Länsi-otteluun valittu Roihuttarien nuori lukkari Lotta Nummikari sekoitti taidokkaasti pakkaa ja helsinkiläiset saivat tasoitettua ottelun. Myös rankkasade toi peliin oman mausteensa: mailoja kuivattiin jatkuvasti ja lyömisestä tuli haastavampaa.

”Kotiutuslyönneissä osuman pitää olla tarkempi”, Cavernelis kertoi, mitä sadekeli muuttaa lyöntipelissä.

Supervuoroparissa Mansen voittoputki oli lähellä katketa. Takarajalle suuntautunut lyönti näytti putoavan kenttään Mansen koppari Henna Peltokankaan räpylästä, mutta tuomittiin lopulta laittomaksi ja juoksu jäi syntymättä.

”En nähnyt ollenkaan. Ei olla vielä puhuttu, osuiko se Hennan räpylään”, pelinjohtaja kertoi.

Roihuttaret nousi sekä supervuoroparissa että kotiutuslyöntikisassa takaa tasoihin, mutta Katteluksen kunnariin ei enää vastausta löytynyt.

”Vastustajalle täytyy aina antaa arvostus. Sinnikkäästi koko ajan pelasivat, eivätkä lannistuneet. Hyvä, että saatiin kaksi pistettä, mitään muuta hyvää ei tässä vaiheessa ole”, Cavernelis harmitteli ja viittasi toisen jakson menetykseen.

Manse jatkaa kymmenen voittonsa hakemista putkeen ensi keskiviikkona Pöytyän vieraissa. Kymmeneen peliin on tullut yhdeksän voittoa, jotka kaikki putkeen. Standardi ja pelillinen vaatimustaso on kova, sillä voitto ei nostanut iloa pelinjohtajan mieleen vaisun esityksen jälkeen.

”Kyllä alkukausi on mennyt hyvin. Pitää olla tyytyväinen, kun ollaan oltu matkan päällä kaikki pelit. Tämä oli ensimmäinen, ei voi sanoa ohipeli, mutta jäi kaivertamaan toinen jakso. Tunteet ovat harmilliset ja ärsyttää.”

Päivitetty 18.6.2022 kello 18.11. Lisätty pelinjohtaja Jari Caverneliksen kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut