Sara Kuivisto ja Annimari Korte jättävät yleisurheilun MM-kisat väliin

Sara Kuivisto juoksi viime kesänä Tokion olympialaisissa sekä 800 metrin että 1500 metrin Suomen ennätykset.

15.6. 16:08

Helsinki/Eugene

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto jättää heinäkuussa käytävät yleisurheilun MM-kisat väliin. Poisjäänti johtuu terveyshuolista. Kuivisto on kamppaillut maaliskuusta lähtien sitkeän suolistoloisen kanssa. Lisäksi Kuivistoa ovat vaivanneet iho-ongelmat ja akillesjänteen kipeytyminen.

”Tässä tilanteessa Eugenen MM-kilpailut tulevat liian nopeasti. Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten”, kertoo Kuivisto Urheiluliiton tiedotteessa.

”Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.”

Kuivisto oli huimassa tuloskunnossa viime kesänä. Tokion olympialaisissa hän ylsi 800 ja 1 500 metrillä neljään Suomen ennätysaikaan.

Jatkossa Kuiviston katse on elokuussa käytävissä Münchenin EM-kilpailuissa.

Pika-aituri toivoo kuntoutuvansa EM-Müncheniin

Myöskään pika-aituri Annimari Korte ei kilpaile heinäkuussa Eugenessa. Korte vahvisti Instagram-tilillään, ettei hän enää tavoittele MM-paikkaa.

Suomalaisjuoksija toivoo kuntoutuvansa elokuussa Münchenissä kisattaviin EM-kilpailuihin.

”Urheilu on joskus julmaa, kun koko vuoden tekee joka päivä kaikkensa, että voisi tehdä hyviä tuloksia, ja sitten juuri kisakauden alkaessa tulee vamma, joka estää tuloksenteon. Tuntuu, että koko vuoden työ menee hukkaan”, 34-vuotias Korte kirjoitti.

”Vielä pahemmalta tuntuu itsellä nyt, kun vaativan leikkauksen ja puolen vuoden loistavasti onnistuneen kuntoutuksen jälkeen tulee uusi vamma juuri, kun treeneissä alkoi tulla ennätyksiä.”

Vuonna 2019 Suomen ennätyksen 12,72 juossut Korte kertoi Ylelle tiistain Paavo Nurmen kisojen jälkeen, että hänen istuinkyhmyn luunsa on turvonnut. Kortteen molemmat takareidet operoitiin viime vuonna Tokion olympialaisten jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut