Naisten Itä–Länsi-joukkueet julkistetaan illalla – yksi asia tekee valinnoista väistämättä katastrofin

Tampereella pelattavassa pesäpallon Itä–Lännessä naisten joukkueet valitaan hyvin epäsuhtaisista ryhmistä.

Manse PP:n Henna Peltokangas on yksi niistä erinomaisen alkukauden pelanneista pelaajista, jotka saattavat joutua Itä–Lännen karmivan joukkuejaon sijaiskärsijöiksi.

15.6. 7:00 | Päivitetty 15.6. 14:19

Aamulehti

Tampereella pelattavan pesäpallon Itä–Länsi-ottelun naisten joukkueet julkistetaan keskiviikkoiltana Hyvinkään Tahkon ja Porin Pesäkarhujen välisen ottelun tauolla.

Sekä Lännen valitsijan, Manse PP:n entisen kapteenin Nina Taipaleen, että hänen Idän kollegansa tehtävä on suorastaan mahdoton – mutta eri syistä.

Lännellä eteen tulee runsaudenpula, Idällä pelkkä pula. Lopputulos tulee olemaan karmean epätasapainoinen.

Naisten Superpesiksen joukkueet ovat maantieteellisesti painottuneet vahvasti länteen. Tämä on osittain johtanut siihen, että Lännen piiriin lukeutuu 12 joukkueesta kahdeksan, Idän vain neljä.

Vääristymä ei ole vain määrällinen, vaan myös laadullinen. Idän joukkueiden sarjasijoitukset ovat toinen, seitsemäs, kahdeksas ja 11:s.

Itä–Länsi-valinta ei siis tule olemaan samanarvoinen molemmilla puolilla. Todennäköisesti eniten tästä kärsivät kärkijoukkueiden Manse PP:n ja Pesäkarhujen pelaajat, joista molemmista löytyisi helposti ainakin täydet kuusi valinnan arvoista pelaajaa.

Idässä Kirittäristä mukana lienee maksimimäärä pelaajia. Heidän takanaan valituksi tulee Roihuttarista, KeKistä ja JoMasta sellaisiakin pelaajia, joilla ei pitäisi olla Itä–Länteen asiaa.

Miehissä tasaisempi jako

Yleisöäänestyksellä naisten joukkueisiin valittiin Mansen Siri Eskola ja Kirittärien Emma Körkkö.

Mansen pelaajista varmaksi valinnaksi uskaltaa Eskolan lisäksi nostaa lähinnä Anna Ala-Kauhaluoman, vaikka ainakin Kirsi Ala-Lipasti ja Saaga-Angelia Raudasoja ovat lähellä valintaa upouudella kotikentällä pelattavaan tapahtumaan.

Sitten kiintiö alkaakin olemaan täynnä, jos 13 pelaajan joukkueeseen halutaan pelaajia muualtakin kuin Mansesta ja Porista.

Miesten joukkueet julkistetaan torstaina. Miehissä jako on tasaisempi: Lännellä seitsemän joukkuetta, Idällä kuusi.

Ongelmaa olisi helpottanut suuresti jo se, jos Manse olisi viime vuoden tavoin asetettu Idän joukkueisiin.

Seurauksista merkittävintä ei ole niinkään itse pelin voimasuhteiden vääristyminen, sillä kyseessä on pohjimmiltaan näytösottelu. Perinteikkään tapahtuman ja arvo-ottelussa pelaamisen arvo kokee kovan kolauksen, jos valinnat ovat pohjimmiltaan täysin epäloogiset.

Ja pesäpallolle jos mille perinteiden vaaliminen on tärkeää. Siksi Itä–Länsi-tapahtuma ylipäätään järjestetään yhä vuonna 2022, ja jokainen ottelu aloitetaan helpomman arvonnan sijaan hutunkeitolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut