Kukkakaupasta virtaa koris­kauteen saava Miikka Sopanen jatkaa Pyrinnössä – ”Kilpailuetu on saatava muulla kuin dollarinipuilla”

Miikka Sopanen jatkaa Tampereen Pyrinnön miesten koripallojoukkueen päävalmentajana seuraavat kaksi vuotta.

Miikka Sopanen (vas.) jatkaa Pyrinnön koripallon miesten liigajoukkueen päävalmentajana. Santeri Liljeberg hoitaa samaa tehtävää akatemiaohjelmassa.

15.6. 14:13

Pyrinnön oma kasvatti Miikka Sopanen, 48, aloitti nykyisen päävalmentajapestinsä kesällä 2020. Avauskausi toi upeasti neljännen sijan ja finaalipaikan Suomen Cupissa.

Päättyneellä kaudella runkosarjassa sijoitus oli kuudes. Puolivälierissä Salon Vilpas lähetti Pyrinnön lomille voitoin 3–1.

”Vuoristoratamainen kausi. Alun vaikeuksien jälkeen saimme palaset toimimaan hyvin ja peli kulki mainiosti ennen vuodenvaihdetta. Paikka kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa varmistui hyvissä ajoin.”

”Joukkueessa runkosarjan lopussa pyörinyt korona sotki playoffeihin valmistautumista, mutta lopulta tulos oli esitystemme mukainen. Edellä olleet joukkueet olivat kiistatta parempia”, Sopanen summaa.

Päävalmentajan jatkosopimuksen julkistaminen tapahtui Tammelantorilla.

”Olen täällä kesätöissä. Vaimoni avasi tänne kukkakaupan ja toimin siellä juoksupoikana. Kuskaan muun muassa tuotteita myyntiin Hattulassa sijaitsevasta pääpuutarhastamme”, Sopanen perustelee.

Sopasen kesäduuni kuvaa hyvin Pyrinnön resursseja.

”Pelaajabudjettimme on Korisliigassa keskikastissa tai vähän sen alapuolella. Meidän pitää koota ja kasvattaa joukkueemme kovalla työnteolla. Kilpailuetu on saatava muulla kuin dollarinipuilla houkuttelemalla”, Sopanen sanoo.

Vahvaa juniorityötä

Omat juniorit ovat Pyrinnölle suuri voimavara. Heidän kehittämiseensä on panostettu akatemiaohjelman avulla.

Vahva työnäyte valitun linjan toimivuudesta on Pyrinnön poikajoukkueiden mainio menestys päättyneellä kaudella. U19 ja U17-joukkueet voittivat SM-kultaa, U16 sai hopeaa.

Lue lisää: Pyrinnön koripallojuniorien menestyksekkäälle keväälle jatkoa – alle 19-vuotiaalle SM-kultaa

”Pieni kauneusvirhe tuli, mutta korjataan se ensi vuonna”, Sopanen sanoo.

Pyrinnön akatemiatoimintaa kehitettiin viime kaudeksi, kun U19-joukkueen pelaajat sulautettiin tiiviiseen yhteistoimintaan korisliigajoukkueen kanssa. Mukana aktiivisesti oli noin 35 pelaajaa.

Sopasen kanssa valmennuksesta vastasivat Santeri Liljeberg ja Damon Williams. Liljeberg toimii akatemiaohjelman päävalmentajana, Williams toimii apuna sekä korisliigassa että akatemiassa.

”Rehellisesti voin sanoa, että Pyrinnön akatemia on parhaiten toimiva koko Suomessa. Pystymme tarjoamaan ammattimaista valmennusta ja oikeantasoisia pelejä jokaiselle pelaajalle, kun meillä on joukkueet kaikissa valtakunnallisissa pääsarjoissa.”

Kokonaisvaltaisessa pelaajapolussa tärkeää on myös yhteistyö Varalan urheiluopiston kanssa. Fyysisen harjoittelun erikoisosaajat Veeti Mansukoski ja Jenni Puputti sekä fysioterapeutti Jani Ikonen pitävät huolta, että pelaajat ovat kunnossa ja saavat käyttöönsä kaikki tarvittavat oheispalvelut.

Pyrinnön ainutlaatuiset olosuhteet ovat houkutelleet lupaavia pelaajia myös muualta Suomesta.

”Opiskelun ja tavoitteellisen koripalloilun yhdistämiseen on Tampereella parhaat mahdolliset olosuhteet”, Sopanen kehuu.

Vauhdikkuus jatkuu

”Viime kaudelta tuttu miesten joukkue pysyy hyvin koossa. Jenkkipelaajien kohtalo selviää tutusti elokuussa. Tavoitteena on ilman muuta sijoittuminen kuuden joukkoon ja haastaa suuria mahdollisimman tiukasti taas pudotuspeleissä”, Sopanen linjaa.

Senkin Sopanen lupaa jo nyt, että Pyrintö pitää kiinni tutusta vauhdikkaasta, yritteliäästä ja aggressiivisesta pelityylistään.

”Koripalloa voi pelata monella tavalla, mutta mieluummin juoksemme lujaa ja hyppäämme korkealle kuin painimme ja hakkaamme vastustajien kanssa.”

FAKTA

Taustatiimi 2022–2023

Päävalmentaja Miikka Sopanen (2024)

Apuvalmentaja Damon Williams

Akatemian päävalmentaja Santeri Liljeberg

Joukkueenjohtaja Elisa Hakanen

Huoltaja Sami Aho

Fysiikkavalmentajat Veeti Mansukoski ja Jenni Puputti

Fysioterapeutti Jani Ikonen

Lääkäri Kati Härkönen

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut