Viivi Lehikoinen täräytti huippujuoksun, vaikka kuumuus ja aikataulu olivat sotkea vireen: ”Meni vähän sekoiluksi”

Kristian Pulli rikkoi kahdeksan metrin rajan SE-hypyn vuosipäivänä.

Viivi Lehikoinen juoksi viime kesän olympialaisissa ajan 55,67.

11.6. 19:20 | Päivitetty 11.6. 20:44

Aamulehti

Suomalaiset olivat hyvässä vireessä Sveitsin Genèvessä käydyissä yleisurheilukilpailuissa lauantaina.

Viivi Lehikoinen voitti 400 metrin aitojen kisan komealla ennätyksellään 54,96. Aika jää vain 34 sekunnin sadasosaa Tuija Helanderin nimissä olevasta Suomen ennätyksestä 54,62. Lehikoinen nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi.

”Aika oli sikäli hyvä, että juoksu meni vähän sekoiluksi. En pystynyt juoksemaan alkua niin kuin olin suunnitellut, eli alkua 15 askeleella, koska juoksu oli niin paljon myöhässä ja oli todella kuuma. Viidentoista askeleen rytmissä pitäisi olla terävänä siinä alussa”, Lehikoinen sanoi Urheiluliiton tiedotteen mukaan.

”Menin sitten niin sanotusti väärällä jalalla ja juoksin 16 askeleen rytmillä kahdeksannelle aidalle. Hyvä sovellus tähän väliin ja sillä tavalla hyvä ja loppuvahva juoksu. Kyllä se olisi kuitenkin ollut tasapainoisempi, jos olisin päässyt juoksemaan alun 15 askeleen rytmillä.”

Lehikoinen, 22, rikkoi heinäkuussa järjestettävien Eugenen MM-kisojen tulosrajan 55,40. Hänen aiempi ennätyksenä oli 55,42 vajaan vuoden takaa.

Myös pituushuippu Kristian Pulli on hyvässä alkukesän vireessä. Pulli hyppäsi pituutta tasan 800 Genèvessä.

Pulli teki neljä hyväksyttyä hyppyä, joista heikoinkin oli avauskierroksen 783.

Tuulet olivat lähes ihanteelliset pituuskilpailuun. Pulli sai hypätä jokaisen yrityksensä lievään myötätuuleen, joka pysyi sallituissa rajoissa.

”Nyt oli hyvät olosuhteet, mutta lankkutarkkuus ei ollut vielä parasta. Pääsin kuitenkin kahdeksan metrin tuloksiin ja tuli rankingpisteitä. Tästä lähdetään hakemaan parannusta”, Pulli sanoi tiedotteessa.

Pulli nousi viidennen kierroksen hypyllään kilpailussa kärkeen. Hän oli lopulta kisassa toinen, sillä Australian Henry Frayne hyppäsi viimeisellä kierroksella 810.

Kilpailu oli Pullin toinen ulkoradalla tällä kaudella. Hän hyppäsi Saksan Weinheimissa 775 toukokuun lopussa.

Pullin nimissä on pituushypyn Suomen ennätys 827, jonka hän teki päivälleen kaksi vuotta sitten Espoossa. Menestystä tuli myös ennätyskesän jälkeen. Pulli voitti pronssia EM-halleista 2021.

Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen hyppäsi Genèven korkeuskisassa viidenneksi tuloksella 215. Hänen kauden parhaansa on sentin parempi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut