Manse sai auki kunnarien ketsuppi­pullon: ”Täällä kun on niin paljon lääniä, on helppoa juosta kunnari”

Kankaanpään Maila oli Ikaalisissa täysin vastaantulija sisäpelinsä kulkemaan saanutta Manse PP:tä vastaan.

Simo Vainikainen sai kunnian lyödä Manse PP:n miesten kauden ensimmäisen kunniajuoksun. Kuva Loimaalla pelatusta Jymyjussit-ottelusta.

11.6. 20:04

Aamulehti

Manse PP:n miesten joukkuetta ennakoitiin ennen kauden alkua hyvin vaaralliseksi sisäpelissä. Ennusteet eivät kuitenkaan ole ainakaan vielä osuneet oikeaan, sillä alkukaudesta lyöntipeli on yskinyt.

Kauden ensimmäiset kunnarit nähtiin vasta seitsemännessä ottelussa, jossa Manse kohtasi Ikaalisissa Kankaanpään Mailan.

Kunnarien suhteen nähtiinkin niin kutsuttu ketsuppipulloilmiö: kun korkki aukesi, nähtiinkin niitä heti kolme.

Miesten Superpesiksessä toiseksi viimeisenä olevasta KaMasta ei ollut haastamaan Mansea varsinkaan toisella jaksolla lainkaan. Voitto kirjattiin lopulta luvuin 2–0 (4–1, 11–1).

Lauantaina kunnian kiertämistä ei tarvinnut enää kauaa odottaa: Simo Vainikainen löi heti Mansen ensimmäisen sisävuoron ensimmäisenä lyöjänä pallon pystymailalla melkein Kyrösjärveen ja kiersi kunnarin.

”Eihän se ollut kuin poskiosuma, joka tippui nätisti siepparin yli. Täällä Ikaalisissa kun on niin paljon lääniä, on helppoa juosta kunnari”, Vainikainen kertasi.

Vainikaisesta tuli vasta kuudes juoksun lyönyt Mansen pelaaja tällä kaudella. Seuraavassa sisävuorossa kauden lyöntitilinsä avasi seitsemäntenä Lauri Kivinen ja toisella jaksolla vielä kahdeksantena Topias Lilja.

Kotijoukkueen kakkospalkinnon saaneelle Vainikaiselle kirjattiin ottelusta lopulta kunnarin lisäksi yksi tuotu ja 10/11 kärkilyöntiä.

Puhtimäelle kunnaritupla

Vaikka sisäpeli on alkukaudesta tökkinyt, on Manse kyennyt vuorostaan pitämään myös vastustajat vähissä juoksuissa ja antanut täten itselleen mahdollisuuden voittaa.

Nyt Mansen kauden lyötyjen juoksujen määrä kasvoi kertaheitolla 25 juoksusta 40:een.

Vainikaisen tavoin kakkospuolelta kunnarin sivalsi toisen jakson toisessa vuorossa Juha Puhtimäki. Aiemmin tällä viikolla kaksivuotisen jatkosopimuksen solmineen ja Itä–Länteen valitun lukkarin väkevä lyönti painui vastustamattomasti järveen saakka.

KaMan ulkopelin selkäranka alkoi katketa samalla kun aurinko paistoi ilkeästi kohti ulkopelaajia, ja virheiden määrä lisääntyi. Seuraavassa vuorossa Puhtimäki kiersi taas kunnarin, ja yhden sisävuoron aikana Manse lisäsi juoksutiliään seitsemällä.

”Palloa ei meinannut vissiin oikein nähdä takana. Alkukesän ilta-aurinko usein häikäisee tuolla tavalla ulkokentällä”, Vainikainen kertoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut