Suomen Joonas Jähi keilasi Euroopan mestariksi – ”Samaa puuroa hekin syövät”

Joonas Jähi voitti EM-kultaa Masters-sarjassa perjantaina.

10.6. 16:32 | Päivitetty 10.6. 18:19

Helsingissä kisatut keilailun miesten EM-kilpailut saivat isäntämaan osalta riemuisan päätöksen, kun Suomen Joonas Jähi voitti kultaa kisat päättäneessä Masters-sarjassa. EM-kulta oli Suomelle kisojen ainoa, ja kaikkiaan Suomi sai kisoista kahdeksan mitalia.

Jähi kaatoi Masters-pudotuspeleissä kolme kovaa ruotsalaista: ensin puolivälierässä James Blomgrenin voitoin 2–1, sitten välierässä Jesper Svenssonin 2–0 ja loppuottelussa Martin Larsenin 2–0. Finaalin sarjat Jähille lukemin 235–193 ja 268–193.

”Ihan huipulta tuntuu. Ensimmäinen henkilökohtainen (kulta) EM:ssä, kotihallissa, kotiyleisön ja oman perheen edessä. Ihan älytön fiilis”, Jähi, 36, hehkutti kultamitali sekä joukkuekisasta saatu pronssinen mitali kaulassaan.

”Kisoihin mahtui ylä- ja alamäkiä, ja (torstainen) joukkuekisan välierätappio Italialle oli raskas hetki. Mutta tulihan tästä sitten ihan unohtumaton itselle. Ja ruotsalaisten voittaminen? Tiedän heidän meriittinsä (PBA- ja MM-menestystä), mutta samaa puuroa hekin syövät”, Jähi myhäili.

Päätöspäivänä Suomelle tuli lisäksi EM-pronssi Mastersissa, kun Tomas Käyhkö taipui välierässä Larsenille. Käyhkö kuittasi kotikisoista kaikkiaan viisi mitalia.

Ruotsi voitti kisojen kuudesta kultamitalista kolme. Suomi, Italia ja päätöspäivän joukkuekisan finaalissa Italian voittanut Hollanti ottivat muut kultamitalit.

Päivitetty 10.6.2022 kello 18.19 Jähin kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut