Jamaikan pikajuoksutähti esitti huiman näytöksen Rooman Timanttiliigassa – hallitseva olympiavoittaja jäi kauas taakse

Kenialaiset juoksivat 5 000 metrillä todelliset huippuajat Timanttiliigassa.

Shericka Jackson (keskellä) voitti Rooman Timanttiliigan 200 metriä näytöstyyliin ajalla 21,92.

10.6. 15:13

Aamulehti, STT

Yleisurheilun Timanttiliiga-kausi jatkui torstai-iltana Roomassa, tosin ilman suomalaisia. Illan ykkösnimeksi nousi pikajuoksija Shericka Jackson.

Naisten 200 metrillä Jamaikan Jackson oli ylivoimainen. Hän voitti ajalla 21,91 ja jätti matkan hallitsevan olympiavoittajan Jamaikan Elaine Thompson-Herahin toiseksi yli kolmen kymmenyksen marginaalilla. Thompson-Herah kellotti ajan 22,25.

Jackson porhalsi ajallaan maailmantilaston kakkoseksi. Kauden ykkösaika on Namibian Christine Mboman 21,87. Seuraavaksi edessä on kovat Jamaikan mestaruuskisat, joissa karsitaan MM-kisapaikat Eugeneen heinäkuulle.

”Jamaikan mestaruuskisoissa tai maailman arvokisoissa yritän, että ajatusmaailmani ei ole erilainen kuin Timanttiliigan kisoissa. Tavoite oli juosta vahva juoksu ja mielestäni onnistuin siinä hyvin”, Jackson pohti kisan jälkeen Timanttiliigan kotisivuilla.

”Jos karsinnat menevät hyvin, seuraava tavoitteeni on voittaa kultamitali. Minulta löytyy useita henkilökohtaisia mitaleita 400 ja 100 metriltä, mutta pyrin voittamaan kultaa niin useilla matkoilla kuin mahdollista”, Jackson taustoitti. Jackson voitti Tokion olympialaisissa kultaa pikaviestissä ja pronssia sadalla metrillä.

Kenialaiset Nicholas Kipkorir Kimeli ja Jacob Krop juoksivat kaikkien aikojen tilastossa kymmenen parhaan joukkoon oikeuttavat ajat miesten 5 000 metrillä.

Kimeli juoksi Rooman kisassa ajan 12.46,33, joka nostaa hänet kaikkien aikojen listalla seitsemänneksi. Kropin aika 12.46,79 riittää jaetulle kahdeksannelle sijalle. Kimelin tulos on myös kauden kärkiaika maailmassa.

Myös esimerkiksi naisten 100 metrin pika-aidoissa nähtiin huippuaika Roomassa, kun Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn kirjasi ajan 12,37. Aika on maailman tämän kauden kärkitulos.

Camacho-Quinn oli vähällä joutua hylätyksi, sillä hän otti ensin vilppilähdön. Hän viittilöi sen merkiksi, ettei kuullut lähtöä yleisön metelin takia. Selitys meni läpi, sillä Camacho-Quinn sai vain varoituksen ja saattoi osallistua uuteen lähtöön.

Naisten seiväshypyssä kohennettiin kauden maailman kärkitulosta. Yhdysvaltain Sandi Morris ylitti 481.

Miesten kiekossa alkukauden ykkösheittäjä, Slovenian Kristjan Čeh ylitti taas 70 metrin rajan. Čeh jatkoi vakuuttavaa kauttaan, voittotulos oli 70,72. Ruotsin Daniel Ståhl oli vaisu, hän heitti kolmanneksi tuloksella 65,87.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut