Reetta Hurske johti pitkään Slovakiassa, mutta taipui kolmanneksi: ”Olisi voinut olla olematta tämä kisa”

Reetta Hurske kellotti sadan metrin aidoissa ajan 13,02.

Kuva Tampereen GP-kisoista.

9.6. 20:43 | Päivitetty 9.6. 21:24

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön pika-aituri Reetta Hurske jatkoi kiertuettaan Keski-Euroopassa torstaina. Hurske starttasi Slovakian Samorinissa.

Hurske tuli kilpailussa kolmanneksi. Hän oli pitkään johdossa, mutta putosi viimeisillä aidoilla muutaman sijan. Loppuaika oli 13,02.

Kisan voitti Tanskan Mette Gravesgaard uudelle Tanskan ennätyksellä 12,92. Irlannin Sarah Lavin nous vielä Hurskeen edelle ajalla 12,94. Myötätuulta oli tasan kaksi metriä sekunnissa.

”Olisi voinut olla olematta tämä kisa. Heikko juoksu ja meni aitojen kolhimiseksi”, Hurske harmitteli Urheiluliiton tiedotteessa.

Sunnuntaina Hurske juoksi Puolassa 13,04, joten Slovakiassa hän sai hieman kohennettua aikaansa. Paremmalla lopulla Hurske olisi alittanut 13 sekuntia melko selvästi.

Hurskeen kauden paras on 12,92, joka alitti EM-rajan yhdellä sadasosalla. MM-raja on 12,84. Seuraavan kerran tamperelainen kilpailee ensi tiistaina Turun Paavo Nurmen kisoissa.

Slovakiassa juoksi myös Eveliina Määttänen 800 metrillä. Määttänen juoksi ennakkoluulottomasti kärjen takana ja laittoi vielä loppusuoralla kunnon kirivaihteen päälle. Suomalainen jäi loppuvenytyksessä niukasti toiseksi.

Määttänen kellotti uuden ennätyksenä ja kauden kotimaisen kärkituloksen ajalla 2.03,58. Kisan voitti Britannia Jenny Selman ajalla 2.03, 43. Määttäsen aiempi ennätys oli Lahdessa toukokuussa juostu 2.04,01. Määttänen on noussut Sara Kuiviston ykköshaastajaksi Suomessa.

”Ennakkoon päätin lähteä rohkeasti matkaan ja ottaa itselleni hyvän paikan kärjen tuntumassa. Viimeisellä takasuoralla olisi ollut enemmänkin menohaluja, mutta edessä olevat hyydyttivät vauhtia. Vaikka vauhti oli hyvää, niin välillä oli ahdasta ja tönimistäkin. Kolme osumaa muistan”, Määttänen summasi.

Keskiviikkona suomalaisia oli mukana Norjan Bergenissä kansainvälisissä kilpailuissa. Pyrinnön seiväshyppääjä Urho Kujanpää sijoittui toiseksi tuloksella 552. Kujanpää yritti vielä kolmesti tuloksesta 562, mutta ei päässyt yli.

Samoissa kilpailuissa Aaron Kangas osoitti miesten moukarissa nousuvirettä. Kangas heitti kauden parhaansa 75,03. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli seitsemäs tuloksella 70,65.

Päivitetty 9.6.2022 kello 21.24 urheilijoiden kommenteilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut