Minetit sädehti omassa luokassaan Nokia-areenassa: ”Tässä joukossa ja tällä vaikeustasolla Minettien pitää ollakin ylivoimainen”

Tampereen Sisun Minetit johtaa joukkuevoimistelun maailmancupin osakilpailua reilulla erolla muihin. Finaali käydään perjantaina.

Minettien keskittynyt esitys toi selkeät johtopisteet maailmancupin kisan alkukilpailussa.

9.6. 16:04

Aamulehti

Tampereen Sisun Minetit voi lähteä huolettomalla mielellä perjantaiseen joukkuevoimistelun maailmancupin finaaliin. Torstain Nokia-areenassa kisatun alkukilpailun jälkeen Minetit johtaa kisaa ylivoimaisesti pistein 19.050.

Toisena oleva suomalaisjoukkue Gloria on kaukana perässä pistein 18.650.

”Tässä joukossa voimistelullisesti ja vaikeustasoltaan Minettien pitää ollakin ylivoimainen. Laatu ja vaikeus ovat eri tasolla”, valmentaja Titta Heikkilä sanoi ääneen ilmiselvän tosiasian.

”Tietysti koreografia on Minettien vahvuus. Se on äärettömän hyvin rakennettu”, valmentaja Teija Kukkala komppasi.

Tällä joukolla Heikkilä viittasi siihen, että venäläisten huippuryhmien ohella kisassa ei ole mukana Bulgarian maajoukkue, joka yllätti toukokuun alun maailmancupissa Sofiassa voittamalla koko kisan.

Minetit onnistui Nokia-areenassa paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella maailmancupin alkukilpailuissa.

Heikkilä harmittelikin sitä, että bulgarialaiset eivät ole Tampereella, eikä Mineteillä ole tarjolla pikarevanssin mahdollisuutta.

”Kyllä se harmittaa. Aina kova kilpailu ja kovat vastustajat tekevät hyvää voimistelijoiden henkiselle kantille.”

Torstaina ja perjantaina Minetit hyvästelee Kalevala-teemaisen kisakoreografiansa. Sillä Minetit voitti marraskuun kotikisoissa MM-kultaa, ja joukkue halusi näyttää menestysesityksensä myös kotiyleisölle.

Maailmancupin kisa järjestetään Tampereella Gymnaestrada-voimistelutapahtuman yhteydessä.

Onko ilmassa haikeutta vai iloa siitä, että viimeinkin vanha ohjelma saa mennä?

”Itse asiassa emme ole ehtineet kyllästyä siihen, koska joukkueessa on ollut kokoonpanomuutoksia, ja koreografiaa on viety koko ajan eteenpäin”, Titta Heikkilä sanoi esityksen jälkeen.

Valmentajat Heikkilä ja Teija Kukkala olivat varsin tyytyväisiä siihen, miten Minetit teki kunniaa jäähyväistilanteelle. Esimerkiksi verrattuna kauden kahteen aikaisempaan maailmancupiin torstain esitys oli Heikkilän sanoin ”kelpo suoritus”.

”Huomattavasti parempi,” Heikkilä ja Kukkala sanoivat yhteen ääneen.

Ainoa miinus löytyi siitä, että esitys oli hieman hidas. Nokia-areenan isossa tilassa musiikki soi Heikkilän mukaan totuttua hitaammin ja laskee voimistelijoiden tempoa.

Toisaalta tuo johtui pikemminkin isosta tilasta kuin voimistelijoista itsestään.

”Ohjelma on vaikea. Kun muut joukkueet tekevät yhden liikkeen, Minetit tekee viisi. Materiaalia on niin paljon enemmän kuin muilla. Siksi se ei kestä sekunnin sadasosankaan herpaantumista” Heikkilä perusteli.

Pakilan Voimistelijoiden Gloria nappasi finaalipaikan perjantaiksi.

Olarin Voimistelijoiden OVO Team jäi hieman yllättäen finaalin ulkopuolelle. Maakiintiön takia Suomesta finaaliin pääsi alkukilpailun kaksi parasta eli Minetit ja Gloria.

Kotikaupungin maailmancupiin valmistautumisen rinnalla Minetit on jo käynnistellyt MM-projektia. Kauden pääkisa on Itävallassa marraskuun lopussa.

Kunnolla uuden kisaohjelman kimppuun Minetit pääsee heti Gymnaestrada-viikonlopun jälkeen. Luvassa on myös uudistuksia kokoonpanoon, kun kolme voimistelijaa vaihtuu.

Maailmancup huipentuu Malesian Kuala Lumpurissa lokakuussa. Minetit on lähdössä kisamatkalle.

Joukkuevoimistelun maailmancupin osakilpailun finaali perjantaina klo 13.30 Nokia-areenassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut