Suomen joukkue yleisurheilun MM-kilpailuihin täydentyi neljällä urheilijalla – ”Ilahduttavaa, että joukkueessa on näin monta maantielajien urheilijaa”

Kisajoukkuetta täydennetään vielä kahdella valintakerralla.

Kävelijä Tiia Kuikka valittiin yleisurheilun MM-kisoihin. Kuva Kalevan kisoista 2020.

8.6. 15:28

STT

Urheiluliitto SUL täydensi keskiviikkona Suomen joukkuetta heinäkuussa Yhdysvalloissa järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin neljällä urheilijalla.

MM-joukkueeseen valittiin uusina naisten maratonille kestävyysjuoksija Alisa Vainio, naisten kävelyyn Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen sekä miesten kävelyyn Veli-Matti ”Aku” Partanen. Sekä miesten että naisten kävelyssä on MM-ohjelmassa 35 kilometrin matkat.

Kaikki neljä valittua kestävyysurheilijaa edustavat kotimaan kilpailuissa Lappeenrannan Urheilu-Miehiä.

”Nyt valitut urheilijat nousivat joukkueeseen Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin kautta, joka on näiden lajien osalta sulkeutunut”, kertoo tiedotteessa SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

Richardsson hakee MM-paikkaa ratamatkoilta

Suomen joukkueessa on nyt kaikkiaan 11 urheilijaa.

”Ilahduttavaa, että MM-joukkueessa on näin monta maantielajien urheilijaa. Joukkueen kokokin on mukavan suuri jo kauden tässä vaiheessa, vaikka yksi paikka jätettiin ottamatta”, Salonen sanoo.

Kestävyysjuoksija Camilla Richardssonilla oli rankingin kautta MM-kilpailujen maratonille paikka, mutta hän ei ota sitä vastaan. Richardsson keskittyy hakemaan paikkaa 10 000 ja 5 000 metrin juoksuissa.

”Maantielajien osalta meillä on vahvat odotukset, että 35 kilometrille jo valittu Aleksi Ojala pääsee MM-kisoihin myös 20 kilometrille”, Salonen arvioi.

SUL täydentää MM-joukkuetta vielä 27. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta. MM-kisat järjestetään Yhdysvalloissa Oregonin Eugenessa 15.–24. heinäkuuta.

MM-kilpailut oli määrä pitää Eugenessa jo viime vuonna, mutta ajankohta olisi osunut päällekkäin koronapandemian takia vuodella eteenpäin siirtyneiden Tokion kesäolympiakisojen kanssa. Viimeksi MM-sijoituksista on yleisurheilussa mitelty Qatarin Dohassa syksyllä 2019.

Yleisurheilukesä on tänä vuonna poikkeuksellisen kiireinen, sillä Saksassa Münchenissä järjestetään 15.–21. elokuuta Euroopan mestaruuskilpailut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut