Suomi jatkaa Kansojen liigaa tiistaina, vastassa uusi tuttavuus

Suomi ja Montenegro eivät ole aiemmin kohdanneet A-maajoukkuetasolla.

Huuhkajat jatkaa Kansojen liigaa tiistaina, kun Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Montenegro.

7.6. 5:53

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa Kansojen liigaa tiistaina, kun Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Montenegro. Ottelu alkaa kello 19.

Suomi pelaa Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla B-liigassa. Lohkon avauskierroksella lauantaina Huuhkajat jäivät Olympiastadionilla 1–1-tasapeliin Bosnia-Hertsegovinan kanssa, vieraiden tasoitettua pelin ottelun lisäajalla. Montenegro puolestaan yllätti 2–0-kotivoitolla ennakkoon vahvemmaksi arvioidusta Romaniasta.

Suomi ja Montenegro eivät ole aiemmin kohdanneet A-maajoukkuetasolla. Tänään nähdään siis kautta aikain 94:s maa miesten maajoukkueen vastustajana.

”Analysoimme pelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja otimme ne asiat, joissa pitää parantaa. Ja oli siinä pelissä myös paljon hyvää. Montenegro otti vakuuttavan voiton Romaniasta ja tiistain ottelusta tulee meille kova haaste, mutta uskomme, että pystymme ottamaan voiton”, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva mietti ottelun aattona.

”Kotivoitot ovat aina lähtökohta, mutta kyllä tässä lohkossa tulee paljon ristiinpelaamista. Saimme Bosnia-Hertsegovina-pelissä fantastista kannustusta kotiyleisöltä, ja nyt haluamme antaa yleisölle palkinnon voiton myötä.”

Kokoonpanomuutoksia luvassa

Kanerva tekee kokoonpanomuutoksia, johtuen suurelta osin tietysti Kansojen liigan kesäkuun hyvin tiiviistä pelitahdista. Sama ajatus on myös Montenegron päävalmentaja Miodrag Radulovicilla, vaikka herkullisen Romania-voiton tuonutta ryhmää kenties olisikin harmillista muuttaa.

”Muutoksia on pakko tehdä. Siihen ansaan ei ole syytä astua, että pelaa samalla avauksella kuin pari päivää sitten. Tässä ottelurytmissä se olisi tuhoisaa”, Radulovic kertoi montenegrolaismedialle.

”Olemme täällä kohtuullisen optimistisina, toki jalat maassa. Voitot Romanian kaltaista jalkapallomaata vastaan nostavat joukkuehenkeä ja tuovat itseluottamusta. Toki tiedämme, että vastassa on erittäin hyvä joukkue, EM-kisakävijä, joka puolustaa hyvin ja jolla on keskikenttää hallitseva (Glen) Kamara ja kärjessä erottuvat (Teemu) Pukki ja (Joel) Pohjanpalo”, Radulovic jatkoi vielä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut