Nyrkkeilyliitto odottaa kurinpito­valiokunnan päätöstä Jonna Hakkaraisen tekemästä häirintä­ilmoituksesta

”Kysymys ei ole hyssyttelystä, vaan marssijärjestyksestä”, sanoo Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja.

Jonna Hakkarainen (vas.) nyrkkeilyn SM-kilpailuissa Helsingissä joulukuussa 2021.

6.6. 17:20

STT

Nyrkkeilyliitto kertoi maanantaina, että se odottaa kamppailulajien yhteisestä kurinpitovaliokunnasta päätöstä, joka koskee nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen tekemää ilmoitusta epäillystä urheilun eettisestä sääntörikkomuksesta.

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että Hakkarainen oli tehnyt tammikuussa Suomen urheilun eettiseen keskukseen Suekiin ilmoituksen entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, manipuloinnista, kontrolloinnista, uhkailusta ja huorittelusta.

Kurinpitovaliokunnan tutkinta on yhä kesken. Hakkarainen teki väärinkäytöksistä ilmoituksen 24. tammikuuta Suekiin, josta tapaus siirtyi kamppailulajien yhteiseen kurinpitovaliokuntaan 28. tammikuuta.

Nelinkertaisen Suomen mestarin Hakkaraisen ja hänen entisen valmentajansa valmentajasuhde kesti viisi vuotta, kunnes päättyi viime elokuussa. Nykyään Hakkarainen edustaa Boxing Club Nokiaa.

Valmentaja toimii nykyään suomalaisen nyrkkeilyn johtotehtävissä, ja hänellä on vaikutusta maajoukkuevalintoihin.

Tutkinnalla taipumus kestää pitkään

HS:n jutussa Hakkarainen ihmettelee, ettei Nyrkkeilyliitossa ole reagoitu tapaukseen. Hänen mukaansa liiton toiminnanjohtaja ”hyssyttelee” asiaa.

”Tuota kommentoin siten, että kun tämä tapaus tuli meille Suekilta, pohdimme, mikä on oikea instanssi ratkomaan keissiä. Oli toive, ettei asiasta puhuttaisi ulkopuoliselle, kunnes taho, jolle valta on annettu, tekee päätöksensä. Koen, ettei kysymys ole hyssyttelystä, vaan marssijärjestyksestä”, Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine sanoo.

Laine lisää, että pallo on asiassa kamppailulajien yhteisellä kurinpitovaliokunnalla. Hän ei halua ennakoida, milloin valiokunnan päätös Hakkaraisen tapauksesta tulee.

”Tietysti kaikkien osapuolten intresseissä olisi, että tällaiset käsiteltäisiin mahdollisimman nopeasti. Pitää kuitenkin huomioida, että kun kurinpitovaliokunta haluaa paneutua tapaukseen huolellisesti, muotovirheitä välttäen, päätöksen valmistuminen kestää.”

Kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta on toiminut Suomessa vuodesta 2017.

”Tilanne on sikäli hyvä, että yhteisellä kurinpitoelimellä vähennetään todennäköisyyttä, että päätöksentekijöillä olisi sidonnaisuuksia päätöksen kohteisiin”, Nyrkkeilyliiton Laine kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut