Huippuvireinen Kalle Samooja jyräsi uransa ensimmäiseen voittoon Euroopan-kiertueella: ”Elämäni paras kierros”

Samooja tienasi voitosta noin 300 000 euroa palkintorahaa ja bonuksena paikan major-kilpailu US Openiin.

Kalle Samooja oli hyvässä vireessä sunnuntaina.

5.6. 18:25

Kalle Samooja yltyi sunnuntaina hurjaan tuloksentekovireeseen ja otti uransa ensimmäisen voiton golfin Euroopan-kiertueella.

Samooja pelasi Saksan Hampurissa päätöskierroksen 64 lyönnillä, joka oli kenttäennätys. Se on hänen paras yksittäinen kierrostuloksensa tällä kaudella ja auttoi rajuun nousuun tuloslistalla.

Samooja päätyi kokonaistilanteeseen –6 (72+72+74+64).

Samooja tienasi voitosta noin 300 000 euroa palkintorahaa ja merkittävänä bonuksena paikan major-kilpailu US Openiin, joka alkaa 16. kesäkuuta Brooklinen kentällä Massachusettsin osavaltiossa.

Samoojan tuloskortti oli päätöskierroksella niin sanotusti puhdas, sillä hän teki kahdeksan birdieä eikä yhtään paria ylittänyttä reikätulosta.

”Se oli varmasti elämäni paras kierros kokonaisuudessaan. Tiiltä greenille aivan timanttia, ja paikkoja tuli”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Samooja arvioi, että syynä kovaan tulokseen oli aiempia päiviä parempi puttipeli.

”Rupesin saamaan muutaman putin onneksi tänään sisään. Oli sen verran lennokasta peliä, että ei voinut himmata yhtään. Nähtiin caddieni Maxin kanssa vain birkkumahdollisuuksia”, Samooja tunnelmoi

Hilkulla oli, että Samooja olisi tehnyt tuloksen 63, sillä hänen chippinsä (3. lyönti) viimeisellä reiällä kimposi lipputangosta kymmenkunta senttiä takaisin tulosuuntaansa. Jos vauhti olisi ollut hiukan hiljaisempi, se olisi uponnut. Nyt tuloksena oli birdie.

Tämä oli turkulaiselle Samoojalle kauden 12. ja uran 88:s kilpailu Euroopan-kiertueella. Karsiutumisia viikonlopun kierroksilta oli kertynyt tällä kaudella kuusi, joista kolme oli tullut peräkkäin viime starteissa.

Vain kerran Samooja oli yltänyt tällä kaudella kymmenen parhaan joukkoon, kun hän jakoi viidettä sijaa maaliskuussa Qatarissa.

Aiemmin Samooja oli sijoittunut Euroopan-kiertueella parhaimmillaan kahdesti toiseksi ja kahdesti kolmanneksi.

Samooja on viides suomalainen voittaja miesten Euroopan-kiertueella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut