MotoGP-kilpailu ei jäänyt ainoaksi: Kymiringillä peruttu myös kansallisia tapahtumia tältä kesältä

Tapahtumat perui Kymiringillä perustettu moottorikerho.

Kymiringiä kuvattuna syyskuussa 2021.

5.6. 15:43

Iitin moottoriradalla Kymiringillä on peruttu myös kansallisia tapahtumia sen jälkeen, kun siellä järjestettäväksi suunniteltu ratamoottoripyörien MotoGP-osakilpailu peruttiin viime viikolla turvallisuuspuutteiden takia.

Moottorikerho Ring Race Club ilmoitti lauantaina, että ratamoottoripyörien SM- ja Legends-sarjojen osakilpailut joudutaan perumaan. Ne oli määrä ajaa 18.–19. kesäkuuta Kymiringillä.

”Syy peruuntumiselle on ratayhtiön keskeytyneiden rakennustöiden aiheuttamat turvallisuuspuutteet, joiden valmistumisesta ajoissa emme saaneet varmuutta”, seura perustelee ratkaisua.

Asiasta kertoi aikaisemmin Kouvolan Sanomat.

Kymiringillä vuonna 2019 perustettu Ring Race Club ilmoitti myös peruvansa Ratapäivät-tapahtuman, joka seuran mukaan on tarkoitettu ”kaikille autolla ja moottoripyörällä radalla ajoharjoittelusta kiinnostuneille; katumoottoripyöräilijöille kuin myös ensikertalaisille”.

Ratapäivät oli tarkoitus järjestää 10.–11. kesäkuuta.

Ring Race Club kertoo etsivänsä kummallekin tapahtumalle korvaavaa viikonloppua.

Turvallisuuspuutteet liittyvät muun muassa rata-alueen rengasvalleihin.

Ring Race Clubin puheenjohtaja Riku Hätinen sanoi Kouvolan Sanomille, että rata- alueen rengasvallit ovat täysin vaiheessa.

”Väliaikaiset vallit eivät täyttäneet MotoGP:n vaatimuksia mutta olisivat riittäneet meille kansalliselle tasolle. Nyt niitäkään ei ole”, Hätinen sanoi.

Hätisen mukaan nykyisissä oloissa myöskään SM-osakilpailusta ei pystytä takaamaan turvallista kuljettajille eikä yleisölle.

Elokuussa Kymiringillä on määrä ajaa Suomen motocrossin MM-osakilpailu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut