Käyhkö ja Oksanen keilasivat ennätysvireessä EM-parikilpailun kärkipaikalle

Niko Oksanen ja valmentaja Jarmo Ahokas tekivät nyrkkitervehdyksen keilailun EM-kilpailussa Helsingissä.

4.6. 21:03

Helsinki

Suomen Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen keilasivat parikilpailukarsinnan kärkipaikalle Helsingissä järjestettävissä keilailun miesten EM-kilpailuissa. Suomalaispari keilasi lauantaina kuuden sarjan tulokseksi 2 835, joista Käyhkö kirjasi itselleen 1 481 pistettä ja Oksanen 1 354 pistettä.

Kaksikko rikkoi EM-kisojen parikilpailun kolmen sarjan ennätystuloksen pisteillään 1 523. Aikaisempi ennätys oli myös suomalaisten nimissä, kun Joonas Jähi ja Osku Palermaa keilasivat 1 486 pistettä Brysselin EM-kisoissa 2016.

Käyhkö rikkoi myös EM-kisojen kolmen sarjan ennätystuloksen yhteispisteillään 835. Aikaisempi ennätys oli ruotsalaisen Jesper Svenssonin 824 pistettä.

”Hienoltahan se tuntuu, kun vuosien aikana EM-kilpailuissa on pelannut niin paljon huippukeilaajia, hieno fiilis. Erää lähdimme pelaamaan vain ruutu kerrallaan ja saimme hyvän alun. Haasteitakin tänään oli, mutta vähällä niistä selvittiin. Hyvä peli kaiken kaikkiaan”, Käyhkö kertaili tiedotteessa.

Käyhkö ja Oksanen ovat varmistaneet mitalit jo yksilökilpailussa eli singlessä. Palkintosija on lähellä nyt myös parikisassa, sillä karsinnan neljä parasta paria jatkavat mitalipeleihin.

Karsinnan toisessa erässä Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen aloittivat pelinsä vaisusti mutta paransivat loppua kohden. Kaksikko on kahden erän jälkeen kolmannella sijalla tuloksella 2 702.

Palermaa ja Jähi keilaavat sunnuntaina kello 11 alkavassa parikilpailun päätöserässä. Singlen ja parikilpailun ratkaisupelit järjestetään myöhemmin sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut