Urpo Sivula uskoo vireen paranevan, kun matkustelu jää – Eetu Pennasen ensimmäisenä tavoitteena on vihdoin ensimmäinen voitto Vexvellä

VaLePan johdolle tuli alkuviikosta päänvaivaa, kun maajoukkuelaituri Jiri Hänninen päätti lähteä Mestarien liigassa pelaavaan joukkueeseen.

VaLePan uusi vahvistus Urpo Sivula puhui yleisölle, uusi libero Eetu Pennanen kuunteli tarkkaavaisena.

2.6. 21:46

Sastamala

Kärkihankinnat Urpo Sivula ja Eetu Pennanen astelivat torstaina hyväntuulisina Vammalan Lentopallon järjestämään julkistustilaisuuteen.

Sivula on tulevalla kaudella joukkueen päähyökkääjä ja liberon rooliin siirtyvä Pennanen ottaa takakentän isännöitäväkseen.

Sivula tuntee palanneensa kotiin kahdestakin syystä.

Ensinnäkin kokenut hakkuri pelasi VaLePassa jo aiemmin neljä kautta (2015–19) ja kruunasi tämän jakson kolmeen Suomen mestaruuteen sekä Mestarien liigan lohkopeleihin.

Toiseksi hän asettui Sastamalaan asumaan jo reilu vuosi sitten.

”Uskon, että saan itsestäni viime kautta enemmän irti, kun jatkuva ajaminen jää pois”, Sivula viittasi lähes päivittäisiin matkoihin Akaaseen.

Sivula vahvisti kolme edelliskautta Akaa-Volleyta ja kruunasi pätkän keväiseen SM-pronssiin.

”Realiteetit huomioiden pronssi oli meille koko lailla maksimisuoritus.”

Joukkue

VaLePa 2022–23

Passarit: Mikko Esko, Joel Laakso.

Yleispelaajat: Ben-Simon Bonin (viime kauden seura Friedrichshafen), Jiri Leinonen (Kuortane), Sakari Mäkinen, Raivis Oiguss.

Keskitorjujat: Mikko Karjarinta, Severi Savonsalmi (ulkomaan pykälä heinäkuun puoliväliin asti).

Hakkuri: Urpo Sivula (Akaa-Volley).

Libero: Eetu Pennanen (Etta).

Päävalmentaja: Janne Kangaskokko.

Lähteneet: Alberto Cavasin, Tuomas Hautala, Jiri Hänninen, Ville Järnvall, Risto Ruohola, Sebastian Rösler, Matias Tihumäki.

Sivulan suupielet levisivät korviin asti, kun urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie arvioi VaLePan hakkuritilannetta.

”Vaikka Upi onkin pitelemätön, tarvitsemme myös toisen hakkurin”, Arve-Talvitie tuumi.

VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie ja joukkueen nykyiset pelaajat.

”Onhan siinä hyvä olla joku tuuraaja, kun pelejä on niin paljon. Tarpeen vaatiessa pystyn hoitamaan homman yksinkin”, Sivula heitti.

Sivula, 34, jätti maajoukkueen viime syksyn EM-turnauksen jälkeen kolmannen ja nyt kuulemma viimeisen kerran.

”Ne ympyrät on nyt nähty. Viime kesä oli hieno, mutta samalla myös raskas. Laura odotti toista lasta ja olisi tarvinnut apua kotona vilkkaan pojan hoitamisessa”, hän viittasi elämänkumppaniinsa.

Pennanen, 28, odottaa innoissaan uuden kauden alkua.

”Ensimmäisenä tavoitteena on ensimmäisen voiton ottaminen Vexvellä. Sylväällä voitin kerran Saimaa Volleyn paidassa, mutta Vexvellä tämä ei ole onnistunut vielä koskaan. Oulussa vitsailtiin useamman kerran, että lähdetään hakemaan helpot pinnat kotiin Vammalasta”, Pennanen virnuili.

Luotettava hihamies päätti jo vuodenvaihteen tienoilla, että hän haluaa kokeilla tulevalla kaudella uutta roolia. Liberon paikka oli entuudestaan tuttu Saimaa Volleysta ja yhdeltä maajoukkuekesältä, mutta näistä pätkistä on vierähtänyt jo pitkä tovi.

Iso muutos teki muutenkin terää raskaan viime kauden jälkeen. Ettan työltä katosi pohja, kun tausta- ja talousasiat ajautuivat täysin retuperälle. Pelaajat kärsivät monin tavoin.

”Ei tuollaista pitäisi tulla kenenkään eteen”, Pennanen kuittasi.

Maajoukkuelaiturit Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen pitivät VaLePan johtoa jännityksessä alkuviikkoon asti ulkomaan pykälän seurauksena.

Seuran toimistolla huokaistiin jo helpotuksesta, kun Suomi-paidassakin kunnostautunut Mäkinen päätti jäädä Sastamalaan. Seuraavana päivänä tuli ikävämpi uutinen, kun Hännisen lähtö varmistui.

”Jiri sai hyvän tarjouksen Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaavasta joukkueesta ja tarttui ymmärrettävästi tilaisuuteen”, Arve-Talvitie selvitti.

VaLePa tarvitsee nyt paikkaajan Hänniselle.

”Luultavasti laituri pitää hankkia ulkomailta, koska kotimaisista huippunimistä on vapaana enää Antti Ronkainen”, Arve-Talvitie tiesi.

VaLePa hakee laiturin ja kakkoshakkurin ohella vielä kolmossentteriä.

Severi Savonsalmen sopimuksessa on ulkomaan pykälä heinäkuun puoliväliin asti, mutta Suomeen jäädessään hän pelaa VaLePassa.

Sastamalalainen VaLePan fani Pauli Tuppurainen halusi yhteiskuvaan Severi Savonsalmen kanssa.

VaLePan kakkospassarin Joel Laakson nimikirjoitus oli haluttua tavaraa joukkueen julkistustilaisuudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut