Iga Swiatek voitti 34. perättäisen ottelun ja eteni Ranskan avointen finaaliin

Naisten maailmanlistan ykkönen on hävinnyt tähän mennessä vain yhden erän tämänvuotisessa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Iga Swiatek

2.6. 18:40

Pariisi

Tenniksen naisten maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek eteni vaivatta Ranskan avoimen mestaruusturnauksen loppuotteluun. Puolalainen nujersi välierissä Venäjän Daria Kasatkinan erin 6–2, 6–1.

Loppuottelussa lauantaina Swiatek kohtaa Yhdysvaltain 18-vuotiaan Coco Gauffin, joka kukisti italialaisen Martina Trevisan 6–3, 6–1.

Voitto oli Swiatekin 34:s perättäinen. Jos hän voittaa loppuottelun, ottaa hän nimiinsä naisten WTA-tenniksen tämän vuosituhannen pisimmän voittosarjan Venus Williamsilta.

”Olen kiitollinen. On helpompi pelata, kun saa tällaista tukea. Olen yllättynyt tällä viikolla siitä, miten paljon minua kannustetaan”, Swiatek kiitti.

Swiatek voitti Ranskan avoimet 2020. Se on hänen toistaiseksi ainoa grand slam -turnausvoittonsa.

”Yritän lähestyä jokaista ottelua samalla tavalla, koska stressaannun, jos ajattelen, että se olisi kauteni tärkein ottelu”, Swiatek kertoi.

Swiatek on hävinnyt tähän mennessä vain yhden erän tämänvuotisessa turnauksessa. Kasatkina on hävinnyt kaikki neljä tämänvuotista otteluaan Swiatekia vastaan kahdessa erässä.

Päivitys 2.6.2022 kello 19.35: Juttuun lisätty Gauffin ja Trevisan välierän tulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut